Het kleine nieuws van maandag 18 mei.

Vandaag vond in Wenen de generale repetitie plaats voor de eerste halve finale, straks rond de klok van negen start dan de tweede generale repetitie maar deze is wel belangrijker omdat de jury (die instaat voor 50% van de punten) vanavond meekijkt en hun punten zal geven. Extra spannend dus voor Loïc Nottet en Trijntje Oosterhuis. Maar er is ook nog ander nieuws en dat hebben wij voor u samengebundeld.


Nigella Lawson geeft Britse punten.

Vandaag maakte de BBC bekend dat de beroemde tv-kok Nigella Lawson de Britse punten zal voorlezen. Het is een opmerkelijke keuze om een kok hiervoor te vragen. De bal ging aan het rollen toen Nigella vorig jaar een tweet de wereld verstuurde met haar en beelden van het Eurovisiesongfestival op de achtergrond. Een andere mogelijke reden kan natuurlijk zijn dat Nigella Lawson na bijna drie jaar terug bij de BBC te zien zal zijn en haar nieuwe kookshow binnen enkele weken van start gaat op BBC2.

Conchita Wurst opent de eerste halve finale.

Tijdens de eerste generale repetitie is gebleken dat morgenavond de eerste halve finale geopend zal worden met Conchita Wurst. Zij zal er samen met een groot orkest haar winnende nummer “Rise Like a Phoenix” brengen en ook de 16 kandidaten aankondigen. Bij het begin van de show worden alle 16 kandidaten afgeroepen en komen ze op het podium. Verder verliep de repetitie zoals gepland op een keer dat het geluid uit viel. 

Stem, nu het nog kan.

Alle halve finalisten hebben voor de tweede keer gerepeteerd en daarom lanceren wij een peiling. Je kan stemmen in ware Eurovisiestijl. Je doet dat op de volgende, simpele manier:


1) Ga naar volgende links: govote.at/7ee907 (Halve finale 1) en/of govote.at/707c11 (Halve finale 2)

2) Breng je stem uit (12, 10, 8, 7,…)
3) Klik op ‘submit’ en klaar!
Stemmen kan tot deze avond, 23,59 (voor halve finale 1) en woensdag 20 mei, 23:59 (voor halve finale 2). De eerste tussentijdse resultaten komen straks in de avondupdate. Morgen om 19uur komen de resultaten van de eerste halve finale online.
Dienstmededeling; deze week is “Het kleine nieuws” er op woensdag (19u) en vrijdag (19u).

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.