Vandaag in Wenen: Avondupdate

Deze avondupdate staat volledig in het teken van de openingsceremonie van het 60ste Eurovisiesongfestival. Alle 40 delegaties mochten de rode loper op. Er was tijd voor de pers om vragen te stellen of om de ideale foto te nemen. 
Een overzicht:
Iedere deelnemer werd per bus of per eurovisietaxi naar de plaats van gebeuren gebracht. Elke bus of taxi had hun eigen bestemming namelijk de naam van het land. De bussen en taxi’s zijn de energiezuinigste die er momenteel op de markt zijn, zo willen de Oostenrijkers tonen dat ook zijn groene jongens kunnen zijn. Eens aangekomen met bus of taxi stond er een vriendelijke mevrouw hen op te wachten om elke delegatie afzonderlijk uit te leggen wat de bedoeling was van deze openingsceremonie. Als eerste punt mag elke deelnemer zich laten fotograferen langs de grote fotomuur. Pers en fans mochten eerst foto’s nemen van de artiest afzonderlijk (zoals op deze foto met Trijntje) en daarna met de hele delegatie. Onze Loïc Nottet begon andersom en ging eerst met zijn coach uit The Voice op de foto om dan alleen gefotografeerd te worden. Opvallendst moment aan deze muur was de delegatie van Moldavië. De zanger Eduard was geboeid aan zijn vrouwelijke backing vocals die verkleed waren als politieagentes maar dan toch de sexy versie ervan. Na de fotomuur wachtte er een hele lange rij journalisten op de desbetreffende artiesten.

Blijven lachen en antwoorden op steeds dezelfde vragen was de boodschap voor de artiesten. Mans uit Zweden kreeg de meeste aandacht van de journalisten. Dit gebeurde onder leiding van een orkest dat steeds dezelfde songfestivalklassiekers speelde. Aan het einde van de rode loper stonden executive producer Edgar Böhm en executive supervisor Jon Ola Sand de delegaties op te wachten en heetten hen van harte welkom op dit Eurovisiesongfestival. Hierna konden ze (eindelijk) het wassenbeeld van Conchita Wurst begroeten en het Rathaus binnengaan waar ook daar fans en delegaties op hen stonden te wachten. Hierna was het tijd voor de receptie waarvoor burgemeester Michael Häupl hen had uitgenodigd.
Een paar opvallende dingen.
  • Maria uit IJsland kwam blootsvoets aan en liep ook de hele rode loper af op haar blote voeten.
  • Nadav uit Israël droeg een gouden pak naar zijn lied “Golden Boy”
  • Trijntje uit Nederkand droeg een zwarte jurk die van Dolce & Gabbana kwam.
Bron: EBU/Foto’s: Andres Putting/Eigen berichtgeving
Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.