Vandaag in Wenen: Avondupdate

De vijfde dag van de repetities is afgelopen. Vandaag repeteerden alle 16 landen van de eerste halve finale nog eens voor de tweede maal. 

De postcards.

De inleidende filmpjes voor elke act heet in het Eurovisiemilieu “postcards”. Na de tweede keer te hebben gerepeteerd mochten de kandidaten hun filmpje voor de eerste keer zien. Sinds het Eurovisiesongfestival in Mamö georganiseerd werd staat niet het land maar de artiest in de spotlights van het filmpje. Dit jaar stuurt de ORF een pakketje naar elke deelnemer met daarin een uitnodiging voor een bezoek aan een Oostenrijkse stad waar hun droom uit kan komen. Zo zullen we volgende week Elhaida (Albanië) zien rijden met een sneeuwruimer en zien we onze kandidaat goochelen. Wat de Spaanse Edurne gaat doen, houden we nog even geheim.

De tweede repetitie.

Vandaag mochten de eerste halve finalisten voor de tweede keer repeteren. Een paar opvallende dingen die we vandaag opmerkten: de Nederlandse Trijntje Oosterhuis had een andere jurk aan. Ze wil proberen welke het beste op beeld plakt. Verder hebben de delegaties van België, Estland en Wit-Rusland geluisterd naar de kritieken en hun inzending aangepast. De donderwolken boven Elhaida uit Albanië blijven zich maar samenpakken want ook haar tweede repetitie was niet goed.

Top Vijf van Maro

Elke dag presenteren wij een top vijf van een fan. Vandaag is dat Maro uit Berchem. 
01. Macedonië
02. Montenegro
03. Albanië
04. Azerbeidzjan
05. Frankrijk
Wil je zelf jouw top vijf doorsturen? Mail hem naar: ximineurosongland@gmail.com of stuur hem door via onze Facebook en Twitterpagina.

Herlees

Vandaag waren er 16 landen die gerepeteerd hebben. Herlees hier alle verslagen: Moldavië, Armenië, België, Nederland, Finland, Griekenland, Estland, Macedonië, Servië, Hongarije, Wit-Rusland, Rusland, Denemarken, Albanië, Roemenië en Georgië.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.