Vandaag in Wenen: Avondupdate

Dag drie van de voorbereidingen zijn afgesloten. Acht landen repeteerde vandaag maar wat moeten wij nu echt onthouden van de derde dag?

Wie is de beste? 

Vandaag repeteerde Amber uit Malta met haar “Warrior” en gisteren deed Nina uit Georgië dat ook al met haar “Warrior”. Na beide repetities gewikt en gewogen te hebben we keken welke inzending nu het beste is. Voor de repetities ging onze voorkeur uit naar Amber, haar donkere nummer dat goed gezongen wordt bestaat nog steeds maar de act van Nina uit Georgië is beter. Qua zangkwaliteiten staan beide dames gelijk. Op dit moment wint Nina uit Georgië dus de battle of Warriors.

De comeback van Tsjechië

De Tsjechen zijn terug op het Eurovisiesongfestival. Vandaag mocht hun duo Marta Jandová & Václav Noid Bárta voor het eerst repeteren en het lijkt erop dat Tsjechië niet zullen blijven steken in halve finale. Tsjechië nam voor het eerst deel in 2007 maar kreeg al meteen de laatste plaats voorgeschoteld. Een jaar later werd de voorlopige beste resultaat behaald namelijk een voorlaatste plaats met “Have Some Fun” van Tereza Kerndlova (foto). Een jaar later probeerde het land nog eens maar ook dat werd een fiasco. Na vijf jaar is het land terug met een sterk nummer. Volgende week weten we of Tsjechië voor het eerst in de finale zal belanden of niet.

De presentatrices tonen hun kleren.

Maar liefst 12 outfits liggen er klaar voor de drie presentatrices voor de drie shows. In de halve finales blijven de kleren van de drie dames hetzelfde maar in de finale doen de dames een klerenswitch in de helft van de show. De kleren zijn ontworpen door ART for ART. Op de foto zie je al een paar mogelijke kledingstukken.


De top vijf van Zeno.

Elke dag presenteren wij een top vijf van een fan. Vandaag is dat Zeno uit Maastricht. 

01. Servië
02. Azerbeidzjan
03. België
04. Nederland
05. Frankrijk
Wil je zelf jouw top vijf doorsturen? Mail hem naar: ximineurosongland@gmail.com of stuur hem door via onze Facebook en Twitterpagina.

Herlees…

Vandaag waren er acht landen die repeteerden: Litouwen, Ierland, San Marino, Montenegro, Malta, Noorwegen, Portugal en Tsjechië. Door op de landen te klikken kan u de liveverslagen lezen.

Morgen.

Morgen kan u bij Eurosongland opnieuw terecht voor de derde repetitiedag. De eerste acht landen uit de tweede halve finale zullen repeteren. Nog een paar afspraken voor morgen: “Vandaag in Wenen” komt online om 06u en 22u30. De repetities starten vanaf 12u, het kleine nieuws is er rond 20u.Tot morgen!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.