Vandaag in Wenen: Avondupdate: verslag juryvoting

Vanavond stond in Wenen de juryfinale op het programma. Dat is eigenlijk de show van morgenavond maar dan gerepeteerd. De juryleden uit alle landen moeten wel voor hun scherm zitten want zij moeten punten geven deze avond. Die punten tellen voor 50% mee van het totale aantal punten die morgen gegeven zal worden. De andere 50% komen van de kijkers thuis.
De show start met beelden van het vorige Eurovisiesongfestival om te eindigen met livebeelden vanuit de Wiener Stadshalle. De openingsact begint met de twee winnende Oostenrijkse liedjes en een vliegende Conchita Wurst. Een spetterende openingsact kan je het nu niet noemen maar het is wel de eerste die we krijgen dit jaar. By the way het wordt een echte Conchita Wurstshow morgenavond want ook als intervalact krijgen wij haar te zien en uiteraard het gespekje in de greenroom. Overkill? Daar lijkt het toch op.
Er komt dan nog een filmpje met mensen vanuit heel Europa.
Na een hele lange intro is het dan tijd voor de 27 optredens van de avond. Twee pauzes ééntje voor Zweden en ééntje voor Griekenland. 
Na de eerste recap is het tijd voor een eerste intervalact door Martin Grubingers ‘The percussive planet ensemble’. Nadien volgt een tweede recap en de countdown voor de afsluiting van de televoting. Dan gaat de Conchitashow verder met een paar songs van haar. Na een korte doortocht van de de winnaar van Junior Eurovision is het tijd om nog wat archief beelden uit de achiefkast te halen. Deze keer beelden van wanneer de winnaar zijn of haar prijs in ontvangst mag nemen. Na nog wat te praten is het tijd voor de punten. Wie wint weten we morgen want deze puntentelling is zo fake als het maar zijn kan.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.