Vandaag in Tbilisi [Avondeditie 21/11]

Deze ochtend om 7 uur (10 uur in Georgië) stond de eerste kandidaat van het Junior Eurovisiesongfestival op het podium. Het was de kleine Ana uit Albanië die de spits af mocht bijten. De Ierse Muireann McDonnell mocht als laatste het podium betreden. 
De repetities van dag 1
Acht kandidaten van het Junior Eurovisiesongfestival mochten vandaag voor de eerste keer repeteren. Vooral de eerste vier kandidaten waren sterk en Ana (foto) uit Albanië zal sinds vandaag meer uit de schaduw treden. Wie ook bij de favorieten behoort in Wit-Rusland. Helena Meraai bracht een sterke repetitie en de setting rond haar is goed gedaan. Ook de Macedonische  Mina Blažev kon ons overtuigen met haar Dancing Through Life
Het Junior Eurovisiesongfestival zal komende zondag geopend worden door Nicole Nicolaou uit Cyprus. Zij brengt een energieke song die het festival een boost zal geven van in het begin. Helaas was zij wel de zwakste qua stem van de hele eerste repetitiedag.
Herlees ons verslag over de repetities van Albanië, Armenië, Australië en Wit-Rusland.
Herlees ons verslag over de repetities van Cyprus, Macedonië, Georgië en Ierland.
De trofee
De EBU heeft vandaag ook de trofee voorgesteld die de winnaar of winnares komende zondag zal meekrijgen naar huis. Het beeldje dat een glazen microfoon moet voorstellen is ontworpen door Kosta Boda. Hij is een ware glasartiest voor meer dan dertig jaar. De echte naam van Kosta Boda is Kjell Engman. Hij haalde zijn inspiratie voor het beedje uit verschillende dingen zoals de wereld voor muziek, entertainment maar ook het dierenrijk. 
Ander nieuws
  • RAI, de Italiaanse omroep kiest voor een duo als commentator voor het Junior Eurovisiesongfestival. Laura Carusino & Mario Acampa zullen komende zondag de volledige show van commentaar voorzien op de kinderzender RAI Gulp. Het is het tweede jaar op rij dat Laura Carusino gevraagd wordt voor deze job. Mario Acampa daarentegen is een echte leek van het Junior Eurovisiesongfestival. Hij heeft naar eigen zeggen nog geen enkele editie van het festival gezien. 
  • Naast het repeteren werden ook de eerste inleidende filmpjes opgenomen. Deze filmpjes worden uitgezonden tussen de optredens door. De Wit-Russische omroep TVR heeft vandaag enkele beelden gelost van de opnames (klik hier). Het format van de inleidende filmpjes is nog niet bekendgemaakt.
  • De Duitse omroep NDR zal dit jaar het Junior Eurovisiesongfestival niet uitzenden op zijn website. NDR doet sinds 2014 verslag van het festival via zijn website eurovision.de en zond het festival ook live uit met Duitse commentaar. Dit jaar zal dit dus niet het geval zijn. Ook de Sloveense omroep RTVSLO heeft bekendgemaakt dat het Junior Eurovisiesongfestival geen plaats krijgt in de programmering. 
Morgen
Morgen breekt er een nieuwe dag aan in Georgië. Opnieuw zullen er acht kandidaten van het Junior Eurovisiesongfestival voor de eerste keer het podium betreden en hun repetitie afwerken. Ook de boysband Fource zal rond de middag repeteren. Alle informatie en video’s over de repetities zal je vinden op onze site en via onze sociale mediakanalen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.