The Round Up: 18 januari.

Griekenland was het enige land dat vorige week zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend maakte. ERT, de Griekse omroep maakte op vrijdag 13 januari bekend dat Demy naar Kiev zal trekken. Demy is 25 jaar en is geboren in de Griekse hoofdstad Athene. In 2012 won zij de ‘MAD Best New Artist’ award en maakte sindsdien verschillende singles en al twee albums. Met welk lied Demy in Kiev zal verschijnen is nog niet bekend. De keuze voor het nummer zal gemaakt worden door de Griekse kijkers en internetgebruikers en zal van de hand zijn van Fokas Evangelinos en Dimitris Kontopoulos. Op welke dag dat ERT de drie nummers zal voorstellen is nog niet bekend.
Drie landen gingen afgelopen week verder in hun zoektocht naar de geschikte kandidaat voor Kiev maar ook andere landen zijn volop bezig met hun zoektocht.
Israel Israël
In Israël werd er afgelopen maandag weer duchtig gestreden in ‘Rising Star’. Vijf kandidaten mogen door naar de volgende ronde in de show. Channel two liet ook weten dat de finale van ‘Rising Star’ gepland staat op maandag 13 februari. (meer info)
Ungaria Hongarije
Het populaire ‘A Dal’ werd afgelopen zaterdag opnieuw opgestart. Van de tien kandidaten mochten zes doorgaan naar de volgende ronde. Leander Kills kon de eerste aflevering winnen met 40 punten. Naast Leander konden zich nog vijf kandidaten doorstoten naar de volgende ronde. (meer info)
Letonia Letland
Net voor het weekend maakte de Letse openbare omroep LTV de tweeëntwintig kandidaten van Supernova bekend. Voor het derde seizoen zal er een beroep worden gedaan op de luistercijfers van Spotify. (meer info)
Lituania Litouwen
In Litouwen werd er afgelopen zaterdag ook gezocht naar een opvloger voor Donny Montell. De tweede aflevering van ‘Eurovizijos’ werd gewonnen door Mia met het nummer Sacrifice. Samen met Mia konden zich nog vijf andere kandidaten zich plaatsen voor de volgende ronde. (meer info)
Ucraina Oekraïne
Het gastland Oekraïne zoekt zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival via een nationale voorronde op de commerciële zender STB. Dinsdag werden de vierentwintig kandidaten bekend gemaakt die vanaf 4 februari het tegen elkaar zullen opnemen om het gastland te mogen vertegenwoordigen. (meer info)
Spania Spanje
Afgelopen donderdag vond er in Spanje de finale van #Eurocasting plaats. De winnaar van deze online-wedstrijd mag zich vervoegen bij de vijf andere kandidaten die zullen deelnemen aan de Spaanse voorronde Objetivo Eurovision. (meer info)

Er staat weer heel wat te gebeuren de komende week in Eurosongland. Een overzicht:
Donderdag 19 januari 2017
Morgen kennen we de kandidaten voor Melodi Grand Prix in Denemarken. De finale van MGP in Denemarken vindt plaats op zaterdag 25 februari.
Vrijdag 20 januari 2017
Vrijdag belooft de eerste drukke dag te worden tijdens het voorronde seizoen. Twee landen zullen namelijk die avond hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival kiezen. Georgië ziet het groots en organiseert een nationale voorronde met 25 kandidaten. In Wit-Rusland treden er ‘maar’ dertien kandidaten. En als dat nog niet voldoende is wordt ook de kandidaten voor Söngvakeppin 2017 (IJsland) bekend.
Zaterdag 21 januari 2017 
Komende zaterdag zullen er twee voorrondes plaats vinden. Het populaire A Dal start in Hongarije met zijn eerste aflevering en ook in Litouwen gaat men verder met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.
Maandag 23 januari 2017
In Israël wordt komende maandag de vijfde aflevering van Rising Star getoond met nieuwe kandidaten. Wie meer dan 70% haalt bij de vakjury en de kijkers thuis mag door naar de volgende ronde. Ook de Britse kandidaten zullen maandag bekend worden gemaakt.

Sommige nieuwsberichten halen soms de website of onze Twitterpagina niet en hier kan je ander nieuws vinden.
Jury wordt ingevoerd in Britse voorronde.
Binnen twee weken kennen we de Britse inzending voor het Eurovisiesongfestival. Tijdens ‘Eurovision: You descide’ zal er vanaf dit jaar gebruik worden gemaakt van een vakjury. Zij zullen de Britten stemadvies geven tijdens de uitzending.
Sadi niet meer aanwezig in Duitse voorronde.
Germany2017_YosefinBegin februari kiest Duitsland zijn kandidaat voor Kiev. De 21-jarige Sadi Richter (foto) zal dat alvast niet zijn. Zij besliste om niet meer deel te nemen aan ‘Unser Song 2017’. Yosefin Buohler zal haar plaats innemen. Zij in ook 21-jaar en afkomstig uit Keulen. Yosefin werd bekend door haar deelname aan de finale van Das Supertalent en Idool 2013.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.