The Round Up: 11 januari.

De afgelopen week waren er in Israël en Litouwen voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. SVT (Zweden) en GPB (Georgië) maakte dan weer een startvolgorde bekend voor hun nationale finale.
Israel Israël
In Israël werd afgelopen maandag de derde uitzending gehouden van Rising Star. Vijf kandidaten konden zich bij de al negen kandidaten scharen voor de tweede ronde. Yosef Gal kon de meeste scores behalen van allemaal namelijk 91%. De andere kandidaten kan je hier lezen.
Lituania Litouwen
Afgelopen weekend startte ook Litouwen met zijn zoektocht naar de opvolger van Donny Montel. In een zeer lange wedstrijd komen er 51 kandidaten aanbod. Zaterdag traden er al 12 kandidaten aan waaronder ook Sasha Son. Sasha Son vertegenwoordigde Litouwen op het Eurovisiesongfestival in Moskou met Love. De vijf andere kandidaten die doorstoten naar de volgende ronde kan je hier lezen.
Georgia Georgië
Op 20 januari organiseert de Georgische omroep een nationale finale om hun kandidaat voor Kiev te kiezen. Vijfentwintig kandidaten zullen er aantreden. Giorgi Chikovani zal de uitzending openen en Davit Shanidze sluit af. De winnaar in Georgië zal gekozen worden door een vakjury (60%) en de kijkers thuis. De volledige startvolgorde kan je hier vinden.
Suedia Zweden
Het populairste voorronde voor het Eurovisiesongfestival is uiteraard de Zweedse voorronde Melodifestivalen. SVT maakte afgelopen maandag de startvolgorde van de vier voorrondes bekend via een speciale persconferentie die ook via het internet werd uitgezonden. Zoals gebruikelijk krijgen de grote sterren de beste plaatsen in de shows. Zo mag Loreen (ESC2012) de vierde en laatste voorronde afsluiten. De overige indeling van de voorrondes kan je hier vinden.
Komende week staat er ook in Eurosongland veel te gebeuren. Er staan op dit moment geen bekendmaking van kandidaten op de planning voor volgende week maar wel dit:
Vrijdag 13 januari 2017
In Letland zal komende vrijdag de twintig kandidaten voor hun nationale voorronde bekend worden gemaakt. Supernova zal voor de derde keer de voorronde in Letland worden en men hoopt in Letland om het succes van 2015 en 2016 verder te zetten. 89 artiesten melden zich voor deze editie en twintig daarvan zien we vanaf 5 februari schitteren tijdens één van de halve finales van Supernova.
Zaterdag 14 januari 2017
Komende zaterdag zullen er twee voorrondes plaats vinden. Het populaire A Dal start in Hongarije met zijn eerste aflevering en ook in Litouwen gaat men verder met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.
Maandag 16 januari 2017
In Israël wordt komende maandag de vierde auditieaflevering van Rising Star getoond met nieuwe kandidaten. Wie meer dan 70% haalt bij de vakjury en de kijkers thuis mag door naar de volgende ronde.
Russische kandidaat kennen we binnenkort
Afbeeldingsresultaat voor Aleksandr PanayotovChannel One, de Russische omroep die de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival dit jaar kiest zal ten laatste binnen twee weken hun kandidaat voor het festival bekend maken. Dat vertelde toch Yuri Aksyuta (delegatiehoofd Rusland) tijdens een interview bij de Russische krant KP. Aleksander Panayotov zou in de wandelgangen genoemd worden als opvolger van Sergey Lazarev. Zowel de omroep Channel One als de zanger geven geen commentaar op deze ‘roddels’.
Preparty’s 
De data voor de pre eurovisiesongfestivalfeestjes zijn binnen. Eén van de grootste preparty’s in Amsterdam kan alvast Hovig, de Cypriotische inzending voor Kiev op zijn gastenlijst zetten. Hij maakte dat afgelopen week zelf op Twitter bekend. Afgelopen weekend werd ook de data van het feestje in Riga bekend gemaakt namelijk 25 maart. Wie nog een ticket wil bemachtigen voor het feest in Amsterdam is te laat want het was al na 30 minuten volledig uitverkocht. Wie tickets wil voor het feestje in Riga kan deze nog steeds bestellen.
Een volledig overzicht:
25 maart: Eurovision PreParty Riga (Riga, Letland)
02 april: London Eurovision Party (Londen, Verenigd Koninkrijk)
08 april: Eurovision in Concert – Melkweg (Amsterdam, Nederland)
15 april: Eurovision Spain Preview Party (Madrid, Spanje)
O’G3NE krijgt een prijs
O’G3NE heeft maandag een 100% NL Award gewonnen voor muziekmoment van het jaar. De meidengroep kreeg de prijs voor hun vertolking van de Emeli Sandé-nummer Clown in het programma De beste zangers van Nederland. In mei zien we de meisjes schitteren tijdens één van de halve finales van het Eurovisiesongfestival in Kiev. Met welk nummer kennen we binnen enkele weken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.