The Round Up [01 Juni]

Vandaag start een nieuwe maand en het belooft alvast een spannende maand te worden voor alle studenten. Voor fans van het Eurovisiesongfestival is de maand juni een sombere maand, het Junior Eurovisiesongfestival en het Eurovisiesongfestival zijn nog veraf. Wij bij Eurosongland verwennen jullie alvast deze zomer met de reeks ‘Portugal’s Rise to Heaven’ en tweemaal per maand geven we jullie een roundup van de gebeurtenissen in het land van het Eurovisiesongfestival.
Bevestigde landen
Op dit moment hebben er zeventien landen te kennen geven dat ze volgend jaar opnieuw willen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Deze landen zijn: België (VRT), Bulgarije (BNT), Cyprus (CYBC), Duitsland (ARD), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France Televisions), Griekenland (ERT), Italië (RAI), Litouwen (LRT), Malta (PBS), Noorwegen (NRK), Portugal (RTP),  Rusland (C1R/RTR), Spanje (TVE), Tsjechië (ČT) en Zweden (SVT).
Ook de televisieomroepen van Andorra (RTVA) en Luxemburg (RTL) hebben al een beslissing genomen over het Eurovisiesongfestival namelijk dat ze geen comeback zullen maken in Portugal.
Ander nieuws
Op YouTube is er een filmpje opgedoken van verschillende puntengevers op het vorige Eurovisiesongfestival. In het filmpje is te zien hoe de verschillende mensen wachten tot het moment ze hun punten mogen geven. 
De Portugese omroep RTP heeft gisteren laten weten dat er nog geen definitieve beslissing is gevallen over de gaststad van het komende Eurovisiesongfestival. Verschillende steden mogen nog steeds hun kandidatuur indienen bij de omroep, zo mocht gisteren de stad Porto haar plannen uit de doeken doen in de gebouwen van RTP. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.