The Road to Valletta [5]: Rusland

Het Junior Eurovisiesongfestival is op zondag 20 november aan zijn 14e editie toe. 17 landen treden er aan en wij stellen elke dag één kandidaat aan u voor in onze rubriek “The Road to Valletta”. Na Albanië gisteren gaan we vandaag naar Rusland.


Water of Life Project – Water of life
In Rusland werd er voor het Junior Eurovisiesongfestival in Malta gekozen voor een nationale finale. Op 15 augustus 2016 traden zestien verschillende kandidaten aan in Artek, Krim. Zowel de kijkers thuis als een vakjury besliste wie de show won en zo Rusland zal vertegenwoordigen in Malta. Sofia Fisenko kreeg zowel van de kijkers thuis als van de vakjury de volle twaalf punten voor haar nummer Zhivaya Voda. Later werd bekend gemaakt dat Sofia steun zal krijgen van Sasha Abrameytseva, Christina en Madonna Abramova en dat ze onder de naam Water of Life project zullen aantreden in Malta. Sofia is al sinds haar jonge jaren bezig met zingen en dansen. Op haar zesde startte ze aan de muziekschool voor dans en zang. Sinds haar elfde speelt Sofia ook fluit. In 2013 nam Sofia Fisenko deel aan de Russische voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer Best Friends. Toen kon ze niet winnen want ze strandde op een derde plaats. 
Videoclip


Rusland & het junior Eurovisiesongfestival
Rusland is sinds hun debuut in 2005 één van de best presterende landen op het Junior Eurovisiesongfestival. Men heeft nog nooit buiten de top tien gepresteerd. In 2006 won het land met Vesenniy jazz van Tolmachevy Twins, die we in 2014 ook zagen op het Eurovisiesongfestival. Zowel in 2009 als 2010 werd het land tweede op het Junior Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.