The Road to Tel Aviv 40| Cyprus.

Artiest| Tamta
Inzending| Replay
Selectie| Intern
Halve Finale| Dinsdag 14 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit Cyprus.
Enkele weken na het Eurovisiesongfestival in Lissabon maakte de Cypriotische omroep CyBc bekend dat de omroep niet meer zal deelnemen aan het Junior Eurovisiesongfestival. Men wou alle fondsen die vrijgekomen zijn wenden aan het Eurovisiesongfestival. Voor het derde jaar op rij werd de Cypriotische kandidaat volledig intern gekozen. In december werd bekend gemaakt dat Tamta Goduadze met het nummer Replay naar het Eurovisiesongfestival mag. Het nummer werd pas bekend gemaakt op 5 maart tijdens het avondnieuws.Tamta Goduadze, beter bekend onder haar artiestennaam Tamta is geboren op 10 januari 1981 in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Na een mislukt huwelijk is Tamta verhuisd naar de Griekse hoofdstad Athene. In Griekenland nam ze in 2003 deel aan de talentenwedstrijd Super Idol. Het werd een succes voor haar want ze eindigde als tweede. Hierdoor kreeg Tamta een platencontract bij Minos EMI en startte haar muziekcarrière effectief. In begin 2006 werd het eerste debuutalbum Tamta los gelaten op het publiek. Door dit album kreeg ze ook aandacht in buurland Cyprus.
In januari 2007 maakte de Griekse openbare omroep ERT de kandidaten bekend die zouden deelnemen aan de voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Tamta nam deel met het nummer With Love maar eindigde derde. Het nummer werd wel een grote hit in Griekenland en Cyprus. Een jaar later is de zangeres in gesprek gegaan met de Cypriotische omroep om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Door een grote mediastorm trok de Cypriotische omroep zich terug en koos voor een andere artiest. In de volgende jaren kwamen er nieuwe singles en albums uit van de zangeres. 
In 2014 raakte Tamta ook bekend in haar thuisland Georgië. Ze was er jury en mentor van de kandidaten in The X-Factor Georgia en brengt sindsdien haar muziek ook daar uit. 
Geschiedenis van Cyprus op het Eurovisiesongfestival
Eurovision Poll 2019 Is Tamta jouw favoriet? Stem hier!
Meer info Bekendmaking Kandidaat / Nummer
Morgen Kobi Merimi uit Israël

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.