The Road to Tel Aviv 35| Zweden.

Artiest| John Lundvik
Inzending| Too Late For Love
Selectie| Melodifestivalen
Halve Finale| Donderdag 16 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit Zweden.
De Zweedse omroep SVT maakte in het begin van de zomer bekend dat de omroep een kandidaat zal afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival in Israël. Het was al snel duidelijk dat het populaire Melodifestivalen opnieuw dienst zal doen als nationale voorronde. Vanaf 1 september konden geïnteresseerde artiesten/componisten zich inschrijven bij de omroep. Een speciale vakjury koos de 32 beste kandidaten. Zij traden aan in één van de vier voorrondes. Uit elke voorronde mocht de kijker de twee beste kandidaten selecteren. Deze twee gingen rechtstreeks door naar de finale op zaterdag 9 maart. De kandidaten die op plaats 3 en 4 waren geëindigd mochten herkansen. Voor de andere kandidaten was de wedstrijd afgelopen. Tijdens de finale van Melodifestivalen traden er twaalf kandidaten aan. Een internationale vakjury en de kijkers thuis mochten samen beslissen wie Zweden mag vertegenwoordigen op het festival in Tel Aviv. Met 181 punten ging de winst naar John Lundvik. Hij won de wedstrijd met het nummer Too Late for Love.


John Lundvik is geboren op 27 januari 1983 en is voornamelijk bekend als zanger. Toch heeft de zanger ook een verleden als sprinter. Hij maakte deel uit van het ateliekteam van Växjö. Naast zingen is John ook bezig met het schrijven en componeren van nummers. Zo schreef hij muziek voor films zoals Wedding of Victoria en Easy Money.
In 2018 nam John Lundvik voor de eerste keer deel aan de Zweedse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Met het nummer My Turn werd hij derde. Een jaar later wou de zanger opnieuw deelnemen aan Melodifestivalen. Deze maal met het nummer Bigger Than Us. Op aanraden van het Zweedse selectieteam heeft hij aangetreden met een ander nummer. Hij mag dus Zweden vertegenwoordigen in Tel Aviv maar ook zijn eerdere inzending Bigger Than Us zal op het podium in Tel Aviv te horen zijn. Het nummer won namelijk de Britse voorronde. (Meer over de Britse voorronde)
Geschiedenis van Zweden op het Eurovisiesongfestival
Eurovision Poll 2019 Is Leonora jouw favoriet? Stem hier!
Meer info Bekendmaking kandidaten / Finale
Morgen Lake Malawi uit Tsjechië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.