The Road to Tel Aviv 36| Tsjechië.

Artiest| Lake Malawi
Inzending| Friend of a Friend
Selectie| Eurovision Song CZ
Halve Finale| Dinsdag 14 mei 2019

Elke dag stellen wij één kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor aan onze lezers. We doen dit in volgorde van de resultaten die de landen vorig jaar behaald hebben tijdens het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Vandaag is het de beurt aan de inzending uit Tsjechië.
Op het Eurovisiesongfestival in Lissabon behaalde de Tsjechische delegatie zijn beste resultaat ooit. Daarop bestond er dus weinig twijfel en de Tsjechische omroep maakte al snel bekend dat de omroep ook in 2019 op het festival te zien zal zijn. Aan het selectieprocedure werd er weinig veranderd. Via een online wedstrijd werd er beslist wie Tsjechië naar het festival stuurt. Dit jaar was de winnaar de groep Lake Malawi met het nummer Friend of a Friend.


Lake Malawi is een Tsjechische popgroep die zijn ontstaan kende in de stad Třinec. De band bestaat uit drie leden: Albert Černý (zang, gitaar en keyboard), Jeroným Šubrt (bas en keyboard) en Antonín Hrabal (drum). De band is ontstaan in 2013 maar kende nationaal succes pas in 2015 toen de eerste single We Are Making Love Again uitkwam. Twee jaar later kwam het eerste volledige album uit. Surrounded by Light bracht twee succesvolle singles uit. Oorspronkelijk was de groep met vier leden maar Patrick Karpentski verliet de groep eind 2017.
Geschiedenis van Tsjechië op het Eurovisiesongfestival
Eurovision Poll 2019 Is Lake Malawi jouw favoriet? Stem hier!
Meer info Bekendmaking Kandidaten / Finale
Morgen Mahmood uit Italië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.