Loreen: “Ik steun de boycot van het Eurovisiesongfestival niet”.

Loreen: “Ik steun de boycot van het Eurovisiesongfestival niet”.

Tweemaal Eurovisiewinnares Loreen heeft zich uitgesproken tegen de boycot van het Eurovisie Songfestival.

De zangeres van Euphoria en Tattoo sprak met iNews over de huidige wedstrijd in Malmö. Loreen zei dat ze, hoewel ze de frustratie begreep, dacht dat dit de verkeerde weg was. In het interview zei Loreen het volgende:

We moeten andere, constructievere manieren vinden om de situatie te veranderen. Ik begrijp de frustratie over de situatie in de wereld. Het songfestival is een gemeenschap, een knooppunt, een energiebron. Muziek wordt gemaakt en het creëert geluk. Om een centrum van liefde en creativiteit te boycotten om een standpunt in te nemen? Is dat wat wij doen? Om muziek en de enige taal die we gemeen hebben daadwerkelijk tot zwijgen te brengen? Dus we gaan zwijgen en boycotten om een standpunt in te nemen? Waarvoor? Ik geloof er niet”.

De finale van het Eurovisiesongfestival 2024 vindt vanavond plaats in Malmö. Veel fans en zelfs deelnemers hebben hun ontevredenheid geuit over de deelname van Israël aan de wedstrijd. Sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober vorig jaar woedt de boycotdiscussie op sociale media voort en kent deze dagen zijn hoogtepunt.

📷Omslagfoto Corinne Cumming – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.