πŸ‡³πŸ‡± Joost Klein gediskwalificeerd voor het Eurovisiesongfestival. |Update

πŸ‡³πŸ‡± Joost Klein gediskwalificeerd voor het Eurovisiesongfestival. |Update

Het nieuws is bevestigd. Nederland zal niet meer deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival 2024.

Na bijna een dag van geruchten en twijfels is het nieuws officieel bekend gemaakt door NPO. Joost Klein zal vanavond niet deelnemen aan de wedstrijd. Normaal zou hij aantreden als vijfde van de avond.

Statement EBU:

De Nederlandse artiest Joost Klein zal dit jaar niet meedoen aan de grote finale van het Eurovisie Songfestival.
De Zweedse politie heeft een klacht onderzocht die was ingediend door een vrouwelijk lid van de productieploeg na een incident na zijn optreden in de halve finale van donderdagavond. Hoewel de juridische procedure zijn beloop heeft, zou het voor hem niet gepast zijn om door te gaan met de Wedstrijd.
We willen graag duidelijk maken dat, in tegenstelling tot sommige berichten in de media en speculaties op sociale media, bij dit incident geen andere artiest of delegatielid betrokken was.
We hanteren een nultolerantiebeleid ten aanzien van ongepast gedrag op ons evenement en streven ernaar een veilige werkomgeving te bieden voor al het personeel op de wedstrijd. In het licht hiervan wordt het gedrag van Joost Klein jegens een teamlid beschouwd als in strijd met de wedstrijdregels.
De grote finale van het 68e Eurovisie Songfestival gaat nu door met 25 deelnemende nummers.

Reactie AVROTROS:

De NOS liet weten in hun nieuwsuitzending dat vanavond de uitzending gewoon doorgaat en Nederland zal meestemmen in de finale.

>UPDATE 17u45

AVROTROS is met een nieuw statement naar buiten gekomen:

‘Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan. Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom. Op dat moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt. Van dit incident is melding gemaakt, gevolgd door een onderzoek van de EBU en politie. Gisteren en vandaag hebben we uitgebreid met de EBU overlegd en verschillende oplossingen aangedragen. Desondanks heeft de EBU toch besloten Joost Klein te diskwalificeren. AvroTros vindt de maatregel heel zwaar en disproportioneel. We staan voor goede omgangsvormen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar een maatregel tot uitsluiten staat in onze ogen niet in verhouding tot dit incident. We zijn heel teleurgesteld en ontdaan, ook voor alle miljoenen fans die zo ontzettend naar vanavond toe leefden. Wat Joost Nederland en Europa heeft gebracht, had niet zo mogen eindigen.’

AVROTROS

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.