The Road to Eurosong 2016 (1): Laura Tesoro.

Op het einde van deze week is het weer zover voor alle Belgische eurosongfans. Eurosong 2016 gaat van start en de VRT koos voor vijf jonge talenten. Deze week stellen wij elke dag één kandidaat aan u voor. We beginnen met Laura Tesoro.

Wie is Laura Tesoro?

Laura Tesoro werd geboren op 19 augustus 1996 in Antwerpen. In 2008 kwam ze voor de eerste keer piepen in de televisiewereld.  Ze speelde toen een gastrol in een aflevering van Witse. Daarnaast was ze ook actief in de musicalwereld met onder andere verschijningen in Annie en Domino. In 2012 kwam er dan een doorbraak doordat ze haar intrede maakte bij Familie, waar ze het liefje speelde van Guido Van den Bossche. Deze rol nam ze voor haar rekening tot eind 2014. In december 2015 zal ze ook voor de eerste presenteren op VTM. Samen met Koen Wauters maakte ze het tweede seizoen van “Grote ster, kleine ster”.


Laura en muziek

Naast acteren is ook zingen één van haar grootste passies. Haar eerste televisiewerk daarin was de derde editie van Ketnetpop in 2010. Haar grote doorbraak kwam er in 2014 toen ze deelnam aan de derde editie van The Voice van Vlaanderen. Daarin schopte ze het zelfs tot in de finale, die ze verloor van Tom De Man. In augustus 2014 bracht ze dan haar eerste single uit “Outta here” . Tegenwoordig treed ze vaak op met een ex-collega uit Familie Jo Hens en vormen ze de groep Level Six. 


Laura en het Eurovisiesongfestival

Laura wist reeds van deze zomer dat ze zou deelnemen aan de preselecties van Eurosong. Ze ziet dit ook volledig zitten en is bereid alles te geven om tot het perfecte lied te komen. Zelf is ze geen singer-songwriter maar toch wil ze zoveel mogelijk invloed kunnen uitoefenen bij het uiteindelijke lied. Ze zoekt dan ook mensen waarmee het klikt.
Natuurlijk hoopt ze te kunnen deelnemen in Stockholm, maar mocht dit niet zo zijn, zou ze dit toch als een nieuwe ervaring zien.


Elke dag mocht 1 kandidaat zich voorstellen bij MNM en een lied brengen. Laura koos voor “What do you mean” van Justin Bieber.

Morgen stellen we Tom Frantzis aan u voor.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.