The Life After [8]: Charlotte Perrelli.

Het songfestival van 1999 in Jeruzalem bracht enkele nieuwe regels met zich mee, de landen mochten vrij kiezen in welke taal ze zongen en ook het orkest was verdwenen en die werden vervangen door muziek op band.
Charlotte Perrelli wist zich met het up tempo liedje Take me to your heaven te kronen tot grote winnares van het 44ste festival. Ze won trouwens Melodifestivalen 99 met de originele versie Tusen och en natt. Haar songfestivalliedje deed het zeer goed in de buitenlandse charts en ook in België bereikte het de top 5 van de Ultratop.
Ze bracht in datzelfde jaar ook haar debuutalbum uit in Zweden. Het scoorde voortreffelijk en de single I wrote a lovesong kon op veel bijval rekenen.
Miss Jealousy was een pop/rock album dat het levenslicht zag in 2001, ze promootte het album ook in Europa en Nieuw Zeeland. Hieruit kwamen 2 singles die het goed deden in de charts You got me going crazy en Light of my life.
In 2003 presenteerde ze samen met  Mark Levengood en Lena Philipsson de eerste semi finale van Melodifestivalen 2003. Later op het jaar was ze ook te zien in de musical Jesus Christ Superstar en volgde er ook een nieuwe single Broken heart.
Het album Gone too long kende zijn geboorte in 2004 en deed het zeer goed in de Zweedse muziekcharts. A Million Miles Away en Gone Too Long waren hits die uit het album voortkwamen. Samen met Peter Settman en Ola Lindholm mocht ze Melodifestivalen 2004 in goede banen leiden. 
Ze zetelde in het panel van Inför Eurovision, hier mocht ze de liedjes van het festival in 2005 beoordelen. Haar 4de album was een eerbetoon aan de jazz zangeres Monica Zetterlund,  I din röst scoorde terug zeer goed en ze bracht ook een aantal liedjes in Allsång på Skansen.
Samen met Diggiloo maakte ze in 2007 een tournee in Zweden, ze werden hierbij bijgestaan door Linda Bengtzing, Lasse Holm, Molly Sandén, Lotta Engberg en Jan Johansen. Ze bracht ook 2 nieuwe singles uit dat jaar, namelijk Som du en het discoliedje Jag är tillbaks.
Perrelli nam deel aan Melodifestivalen 2008 en ze won zeer overtuigend de 4de semi finale. In de finale was ze niet de favoriet bij de kijkers, ze werd 2de na Sanna Nielsen met Empty room. Maar door haar goede score bij de jury mocht Charlotte voor de 2de keer Zweden vertegenwoordigen op het festival en dit met het nummer Hero. Op het festival zelf wist ze zich te plaatsen voor de finale dankzij de jury en daar eindigde ze op een teleurstellende 18de plaats.
Haar album Hero deed het goed in Zweden en kende ook wat bijval in de VS, China en Polen. In 2008 bracht ze ook het kerstalbum Rimfrostjul uit, in 2009 was ze jurylid in Talang 2009 (Sweden got Talent).
Ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprinses Victoria in 2010 bracht Perrelli samen met Magnus Carlsson Mitt livs gemål uit. Ze maakte ook haar opwachting terug als jurylid in Talang 2010 en 2011. Het was nog steeds wachten op een nieuw album van haar.
Ze maakte bekend dat ze in 2012 de rol van Eva Peron voor haar rekening zou nemen in de musical Evita. Ook nam ze deel aan Melodifestivalen 2012, maar ze eindigde 5de en wist zich dus met The Girl niet te plaatsen voor de volgende ronde. Haar gelijknamige album wist wel nog goed te scoren in haar thuisland. Little braveheart een single uit dat album was een duet met Kate Ryan.
Het laatste wapenfeit van Charlotte is haar album Min barndoms jul, het was haar 2de kerstalbum dat ze uitbracht. Maar in tegenstelling tot haar vorige albums wist dit niet te scoren in de charts.
Sindsdien is het een beetje stiller geworden rond haar en blijft ze wel nog bezig met muziek. Eerder dit jaar bracht ze nog een single uit, Start a fire is een samenwerking tussen Brolle en Perrelli. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.