The Life After [5]: Katrina from The Waves.

Katrina & the Waves was een pop-rockband uit de jaren 80 en 90, bij ons vooral bekend van hun hit Walking on sunshineIn 1997 mochten ze het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het songfestival in Dublin. Ze wonnen met vlag en wimpel en ze haalden ook de toenmalige hoogste score ooit met hun lied Love shine a light.
2 jaar na hun overwinning kwam de breuk er tussen Katrina en haar Waves en ging ze volledig voor haar solocarrière. Ze werkte een tijdje voor BBC Radio 2 en in 2001 speelde ze de hoofdrol in de musical Leader of the pack.
Haar eerste solo cd kwam uit in 2005 en de single They don’t know kreeg veel airplay. Ze nam ook deel aan Melodifestivalen met het liedje As if tomorrow will never come, daarmee bereikte ze Andra Chansen en daar kon ze zich wel niet plaatsen voor de finale.
Samen met Renārs Kaupers was ze de host van Congratulations – 50 Years of the Eurovision Song Contest in Kopenhagen. In 2008 was Katrina één van de juryleden tijdens de Vlaamse voorronde Eurosong 2008.
Om de 25ste verjaardag van Walking on sunshine te vieren bracht ze een nieuw album uit in 2010. Er stond een live versie en blues versie van het lied op The Live Album. Maar echt scoren deed dit album niet. In 2013 publiceerde ze haar eerste boek  “Peggy Lee Loves London – My London Guide”, het was een zeer luchtig fotogidsboek over Londen.
Haar 2de soloalbum Blisland kwam uit in 2014 en is geïnspireerd op de muziekgenres waarmee ze is opgegroeid.
De Retro Futura Tour bracht haar in 2014 voor het eerst sinds lang terug in Noord-Amerika en in 2015 vervoegde ze de affiche van het Rewind Festival waarmee ze naar Zuid-Afrika trok.
Tijdens de nationale voorronde United Kingdom You Decide 2016 was ze een jurylid en gaf ze ook advies aan de deelnemers. 
Benieuwd of Katrina nog eens een grote hit kan scoren die buiten het Verenigd Koninkrijk ook te horen zal zijn! Maar van 1 ding ben ik zeker Love Shine a Light is en zal altijd een zeer goede winnaar blijven.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.