The Life After [2]: Yohanna

10 jaar na de succesvolle 2de plaats van Selma met All out of luck zong Jóhanna Guðrún (ook gekend als Yohanna) de kleine eilandstaat naar een mooie 2de plaats met het nummer Is it true?Na het songfestival kwam haar inzending in verschillende landen de charts binnen en bereikte het in onze Ultratop 50 een 23ste plaats.
I miss you was de 2de single uit haar album “Butterflies and Elvis” (een album dat trouwens al in 2008 uitkwam) maar kon niet echt scoren in de IJslandse charts.
Tijdens “Söngvakeppni Sjónvarpsins 2010” mocht Yohanna een gastoptreden verzorgen tijdens de finale, waar ze een mooie versie bracht van The winner takes it all. Ook mocht ze in dat jaar de punten voor IJsland geven tijdens de finale van het songfestival en konden wij allemaal horen en zien hoe ze zei “10 points go to Belgium”.
In 2011 was ze één van de kandidaten van “Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011”. Haar nummer Nótt plaatste zich voor de finale, maar daar moest Yohanna genoegen nemen met de 3de plaats. Indian rope trick was de 3de single die werd uitgebracht in 2012, maar ook deze kon niet op veel bijval rekenen.
Yohanna nam ook deel aan “Söngvakeppni Sjónvarpsins 2013”, maar kon zich niet plaatsen voor de finale met het nummer Þú. Ook bracht ze nog een single Mamma þarf að djamma uit met de groep Baggalútur.
De laatste 2 jaren horen we niet echt veel meer van Yohanna, ze blijft wel bezig met muziek en bracht nog 2 liedjes (Find a better man & Revolving doors) uit en werd ze ook mama van een meisje. 
Misschien zien we Yohanna wel nog ooit eens terug op het songfestival, want ze is en blijft een zeer goede zangeres!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.