The Life After [13]: Nuno Resende.

In 2005 nam Nuno Resende deel aan de preselectie van de RTBF om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij mocht België vertegenwoordigen op het festival in Kiev met het lied Le Grand Soir. Maar daar kon Nuno zich geen weg naar de finale zingen en eindigden we op een 22ste plaats. Het was de eerste keer dat België de finale niet kon bereiken.
Een doorbraak als zanger zat er voor hem niet in, maar als musical acteur kon Nuno zeer goed aan de bak komen. Zo speelde hij in 2007 de hoofdrol in Aladin, deze musical was enkel te zien in Parijs. En een jaar later mocht hij zich inleven in de rol van Dany, bekend van de film/musical Grease.
In 2009 maakt Nuno deel uit van de cast van Roméo & Julia, deze musical trok naar Zuid Korea. Van 2009 tot 2011 trekt hij rond met de musical Mozart, l’opéra rock. Hiermee scoorden ze grote successen in zowel België als Frankrijk.
Adam et Ève : La Seconde Chance was de musical waar Nuno in 2012 in meespeelde en na enkele maanden van succes in Parijs was het de bedoeling om hier op tournee mee te gaan, maar deze werd om onbekende reden geannuleerd. 
Nuno deed in 2013 mee aan “The Voice”, niet in de Belgische versie maar wel in de Franse. Hij bereikte de finale als finalist van de coach Florent Pagny. In de finale eindigde hij als 3de na Olympe en de winnaar: Yoann Fréget. Tijdens de zomermaanden trad hij op op vele festivals, waaronder het Festival d’Avignon. Van het laatste concert van de concertreeks in Avignon verscheen een dvd Interlude Musical.
Vanaf oktober 2013 speelde Nuno de rol van Maître Grigri, in het engels “Jiminy Cricket” in de musical Pinocchio in Parijs. De tournee van de musical zou beginnen in januari 2014, maar is voorlopig uitgesteld.
In 2016 gaat de cast van Mozart, l’opéra rock op tournee door Zuid Korea, ook Nuno maakt hier deel van uit en ziet dit als een hele mooie kans om zichzelf te tonen aan de wereld.
Op muzikaal vlak gaat het best goed met Nuno Resende, de verschillende albums van de musicals waar hij in meespeelde wisten goed te scoren in Frankrijk.
Het laatste album waar hij aan meewerkte is Latin Lovers, waarin Nuno Resende, Julio Iglesias Jr, Damien Sargue, Pablo Alborán, Nyco Lilliu et Debi Nova verschillende latino liedjes coveren. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.