The Life After [12]: Natasha Saint-Pier.

Op het songfestival van 2001 in Kopenhagen zong de Canadese Natasha Saint-Pier de mooie ballade Je n’ai que mon âme. Ze werd tijdens de finale voor Frankrijk 4de en kreeg daarmee grotere bekendheid bij het Franse publiek.
In de nasleep van haar succes op het festival mocht ze in het najaar van 2011 het voorprogramma verzorgen van de Canadese zanger Garou in Frankrijk en België. ‘À chacun son histoire’ was in 2011 het eerste album dat ze uitbracht in Europa, nadat ze het album al in Canada had uitgebracht hoopte ze hiermee de Franse en Belgische markt mee te bereiken. Het album behaalde trouwens goud in Frankrijk.
In 2002 keerde Saint-Pier terug met nieuw muzikaal werk dat te beluisteren viel op haar derde album, De l’amour le mieux. De eerste single Tu Trouveras werd in Frankrijk een hit. Andere succesvolle singles uit het album waren Nos rendez-vous en Alors on se raccroche. Ook in de Waalse charts kon dit album op veel bijval rekenen en haalde het de top 3. Ze trok ook door Frankrijk en Wallonië met de Premier rendez-vous tournee.
Ze won in 2003 de prijs voor beste nieuwkomer van het jaar bij de ‘Victoires de la musique awards’ in Frankrijk. In juni 2003 was ze één van de special-guests tijdens jubileumconcerten van Johnny Hallydays 60e verjaardag.
In de winter van 2003 bracht Natasha een nieuw album uit genaamd ‘L’Instant d’après’. De eerste single Tant que c’est toi werd de grootse hit uit het album. Ze maakte in 2004 een mooi tournee door Europa (Frankrijk, Spanje, Rusland en België).
Het was wachten tot 2006 op nieuw werk, het vijfde album ‘Longueur d’ondes’ was een feit, de eerste single was Un ange frappe à ma porte
Hierna volgde een sabbatjaar en nam ze de tijd voor een nieuw album, de eerste single van de cd was Embrasse moi maar klom niet hoog in de hitlijsten. Het 6de album, simpelweg Natasha St-Pier getiteld, volgende in november van 2008 en bevatte een pop-sound met een knipoog naar R&B en Electro uit de jaren 80. Het album scoorde opvallend veel minder goed dan haar voorgaande albums.
Naar aanleiding van haar 10 jarige carrière brengt ze een nieuw album uit, Tu Trouveras… 10 ans de succès. Haar meest succesvolle singles stonden hier op en ook nieuw werk, de single L’instant T was de enige hit die op beetje bijval kon rekenen.
Na een periode van rust wist de zangeres wederom tijd te vinden voor de opnames voor een geheel nieuw album. Deze verscheen in juli 2012 onder de titel Bonne Nouvelle. De gelijknamige single verscheen enkele maanden daarvoor. 
Naast zingen ging ze zich ook meer en meer bezighouden met tv werk. Zo presenteerde ze al verschillende Franse muziekshows en was ze ook jurylid in het 2de en 3de seizoen van The Voice Belgique.
Haar meest recente album bracht ze uit in 2015 Mon acadie was geen groot succes en het is momenteel ook afwachten wat we nog kunnen verwachten van deze prachtige zangeres.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.