The Life After [1]: Tom Dice

Met een zesde plaats op het songfestival van 2010 is Tom Dice de meest succesvolle deelnemer die de VRT ooit voor België naar de liedjeswedstrijd stuurde. Met Me And My Guitar won de jongeman zelfs de eerste halve finale, en dat was een hele prestatie, want het was al van 2004 geleden dat we nog eens op zaterdagavond mochten aantreden!
We konden dus als Belgen zeer tevreden terugkijken op de prestatie van Tom, maar wat gebeurde er met hem na het festival en waar staat Tom Dice momenteel?
Zijn debuut album “Teardrops” behaalde goud, maar de singles Lucy en A thousand years konden maar matig scoren in de charts. Tom was ook genomineerd in 4 categorieën van Radio2 Zomerhit 2010 en kon er 2 winnen “beste performance en beste doorbraak”. In maart 2011 mocht Tom Dice het voorprogramma doen voor de Amerikaanse countryster Taylor Swift toen die in België en Nederland halt hield voor haar Europese tournee.
Il nous faut was de eerste single die we te horen kregen van het nieuwe album “Heart for sale”, dit was een samenwerking met de Franse zangeres Elisa Tovati. Het nummer stond 18 weken in de ultratop. Utopia, Out at sea en Drive me to Paris konden jammer genoeg op niet veel bijval rekenen in de charts.
Tom werd in 2012 ook genomineerd voor de MIA’s in 2 categorieën, namelijk beste popartiest en beste mannelijke soloartiest. Hij kon geen enkel verzilveren. In 2013 kwam er het nieuws dat Tom Dice na de zomerfestivals een sabbatjaar zou inlassen om zich in alle stilte te kunnen concentreren op zijn 3de album. In januari van dit jaar kwam Tom dan eindelijk op de proppen met de single “Right between the eyes”, het eerste nummer uit het album “I’ve come a long way” dat naar waarschijnlijkheid later dit jaar zal gereleased worden.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.