Junior: Rusland bevestigd en hoe!

De Russische omroep heeft bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn op het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. Hiervoor zal de omroep een nationale finale organiseren op maandag 15 augustus in de Krim. De kandidaat zal opnieuw gekozen worden door een combinatie van jury- en internetstemming. 
Het mag een opvallend genoemd worden dat de Russische staatsomroep de nationale finale zal organiseren in de Krim. Volgens het Westen en eigenlijk heel de wereld (buiten wat bevriende landen van Rusland) is de Krim eigenlijk Oekraïens grondgebied. Maar door het vervalsen van een referendum en wat militair vertoon heeft Rusland het schiereiland zo’n twee jaar geleden geannexeerd. Hiermee lijken de Russen al een antwoord te hebben op de Oekraïnse overwinning op het Eurovisiesongfestival. In Stockholm won Jamala voor Oekraïne met 1944, een nummer -u raad het al- over de Krim. De Russen dreigen momenteel tot een boycot van het Eurovisiesongfestival. 
Vorig jaar, in Bulgarije werd Rusland vertegenwoordigd door Michail Smirnov en het nummer Metsjta. Rusland heeft sinds zijn eerste deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival nog nooit buiten de top negen gestaan en dat was voor Michail ook het geval. Hij strandde op een zesde plek met 80 punten.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.