Rusland: Moscow Eurovision Party gaat niet door.

Zoals al enkele jaren worden er in april verschillende eurovision preparty’s gehouden met kandidaten die later zullen optreden op het Eurovisiesongfestival. Vorige zaterdag was het nog zo’n feest in de melkweg in Amsterdam met Eurovision in Concert maar in Rusland zal er geen feestje zijn dit jaar. De organisatie achter de preparty in Moskou heeft laten weten dat het evenement is afgelast omdat er tot op heden nog geen duidelijk is of Rusland wel mag deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Kiev. Negen artiesten hadden toegezegd om te komen naar Moskou op 21 april.
De organisatoren hadden vorige week contact gehad met de bazen van de EBU met de vraag om de situatie rond de deelname van de Russische Yulia Samoylova op te klaren. Een eenduidig antwoord kwam er niet. In de mededing van de organisatoren staat te lezen dat ze het betreuren om het festival af te blazen en dat ze zich “gijzelaars voelen in een politiek spel”.
Er is inderdaad nog geen duidelijkheid of Rusland al dan niet zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival komende maand. De autoriteiten in Oekraïne houden het been koppig stijf en de EBU is nog naastig opzoek naar een oplossing, zeker als we weten dat er verschillende omroepen het Eurovisiesongfestival zullen boycotten als Rusland niet mag aantreden in Kiev.
Het verhaal krijgt dus nog zeker een staartje maar de tijd dringt wel…

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.