Rusland: Is er een boycot in de maak?

De website ESCKaz.com pakt vandaag uit met nieuws dat Rusland zich op het laatste nippertje zal terug trekken op het Eurovisiesongfestival 2017. Maandag wordt er op de Russische Channel One een debatprogramma opgenomen met als hoofdthema de deelname van Rusland aan het Eurovisiesongfestival. Dit programma zal in de loop van komende week worden uitgezonden op de zender. Afgaande op een peiling in een Russische krant zal dit geen positieve uitkomst zijn want daar gaf meer dan de helft van de ondervraagden een negatief antwoord op de vraag of Rusland nog moet meedoen aan het Eurovisiesongfestival.
Maar waarom zou Rusland zich terugtrekken van het Eurovisiesongfestival?
Het is geen geheim dat Rusland en Oekraïne (gastland) op politieke gespannen voet leven door de Russische invasie in het Oosten van Oekraïne en de annexatie van de Krim. Daarom vreest de Russische delegatie voor zijn veiligheid tijdens het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. De baas van de EBU (Jon Ola Sand) heeft al laten weten dat de EBU vertrouwt op de veiligheidsmaatregelen van de Oekraïners.
Verder gaat er ook de roddel de ronde dat verschillende artiesten die gepolst zijn voor het Eurovisiesongfestival in Rusland het nieuws hebben gekregen dat het project niet doorgaat.
Of Rusland zijn kat of een artiest naar het Eurovisiesongfestival zal sturen komen we te weten in één van de komende dagen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.