🇬🇧 Olly Alexander naar Eurovisiesongfestival 2024.

🇬🇧 Olly Alexander naar Eurovisiesongfestival 2024.

De geruchten waren er al maar nu is het ook officieel. Olly Alexander zal het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

De BBC koos dit jaar dus opnieuw voor een volledige interne selectie voor het songfestival. Tijdens de uitzending van Strictly Come Dancing werd bekend gemaakt dat de zanger Olly Alexander het land zal vertegenwoordigen. Een lied zal pas later bekend worden gemaakt maar het zou geschreven zijn door Danny L Harle, bekend van Dua Lipa’s hit Houdini.

Olly Alexander is de leadzanger van Years & Years en met hun lied King behaalden ze in verschillende landen de hitlijsten waaronder de nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2015 zijn er al drie albums uitgekomen van de band. In 2021 was Alexander ook te zien in de serie It’s a Sin.

Het is een drukke week als het gaat over aankondigingen van artiesten die naar het Songfestival gaan. Zo kwamen we de afgelopen weken te weten dat Joost Klein Nederland zal vertegenwoordigen, Raiven gaat voor Slovenië en Tsjechië stuurt Aiko met het lied Pedestal.

Het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de BIG5 en is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze gunstmaatregel voor omroepen die veel centjes neertellen voor het festival heeft het land nog geen deugd gedaan. Dit jaar mag het Verenigd Koninkrijk het Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool. Sam Ryder werd met Space Man tweede in Turijn maar doordat winnaar, Oekraïne het festival niet kan organiseren zit de organisatie bij het Verenigd Koninkrijk.

📷 BBC

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.