🇸🇮 Raiven voor Slovenië naar Malmö.

🇸🇮 Raiven voor Slovenië naar Malmö.

Even geleden bevestigde RTVSLO tijdens een persconferentie in het Sloveense Nationa Theater Opera en Ballet in Ljubljana dat Raiven Slovenië gaat vertegenwoordigen op Eurovisiesongfestival in Malmö.

Raiven is geen onbekende in Slovenië want ze behoort tot de absolute top binnen de muziekwereld. Fans van het Eurovisiesongfestival kennen haar ook al want maar liefst driemaal deed Raiven een poging om Slovenië te mogen vertegenwoordigen. Vierde keer goede keer dus. In de nationale voorronde van 2016 en 2019 werd ze tweedes met Črno bel en Kaos. In 2017 werd Raiven derde met Zažarim.

Vandaag werd enkel bekend dat Raiven het land mag vertegenwoordigen in Malmö, Zweden. Op 20 januari wordt er tijdens een speciale uitzending op de openbare omroep het lied voorgesteld. De titel is wel al bekend, namelijk Veronika en zal volledig in het Sloveens gezongen worden. Er is wel al een voorsmaakje op het nummer te vinden op YouTube.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

📷

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.