🇳🇱 Joost Klein voor Nederland naar songfestival 2024.

🇳🇱 Joost Klein voor Nederland naar songfestival 2024.

De kogel is door de kerk in Nederland. Joost Klein zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

Joost Klein is geen onbekende in Nederland en ook in Vlaanderen werd hij afgelopen maanden bekend door zijn deelname aan De Slimste mens ter wereld. Zijn lied, op heden nog onbekend is gekozen uit een selectie van meer dan 600 inzendingen. Volgens AVROTROS overtuigde het Europese hitpotentieel van het nummer de selectiecommissie.

Joost Klein, in zijn thuisland beter bekend als Joost, is een rapper en voormalig YouTuber uit Leeuwarden. Eerder dit jaar uitte de artiest zijn interesse om mee te doen aan het Eurovisiesongfestival, en het Nederlandse radioprogramma VoorAan op NPO 3FM creëerde een petitie voor Joost om naar Malmö te gaan.

Joost maakte vanochtend op een persconferentie bekend dat het nummer dat hij in Malmö gaat zingen in het Nederlands is. Het nummer is mede geschreven door Joost en de Nederlandse rapper Donnie.

Deelnemen aan het Eurovisie Songfestival is een droom die uitkomt. Ik keek er altijd samen met mijn ouders naar, gekluisterd aan het scherm, jaar na jaar. Het is een eer om Nederland te vertegenwoordigen en ik doe er alles aan om alles te geven voor het best mogelijke resultaat.

Joost Klein

Het nieuwe delegatiehoofd van Nederland, Twan van de Nieuwenhuijzen, zegt dat Joost’s “enorme creativiteit” hem de kans heeft gegeven om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival:

Na een zorgvuldig en gefaseerd proces heeft de selectiecommissie uiteindelijk voor Joost Klein gekozen. Er waren veel inzendingen uit een breed scala aan genres, maar in onze ogen had hij het meeste hitpotentieel. In het nummer hoor je zijn vertrouwde mix van feest en nostalgie. Wij denken dat Joost met zijn enorme creativiteit op geheel originele wijze een geweldige show kan neerzetten en dat Nederland en Europa een positieve verrassing te wachten staat. We kijken er enorm naar uit om met hem samen te werken.

Twan van de Nieuwenhuijzen

Het lied voor Joost Klein is nog niet uitgebracht vandaag, daarop zal het wachten zijn tot het voorjaar.

Nederland op het Eurovisiesongfestival

Nederland is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal nam het land 60 keer deel aan het festival waarvan er vijf edities kon winnen. De laatste overwinning dateert van 2019 toen kon Duncan Laurance het festival winnen met Arcade. Door de coronapandemie kon AVROTROS pas in 2021 het festival organiseren.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.