OGAE-weekend (1/2)

Vanaf maandag staat Eurosongland volledig in het teken van het 60ste Eurovisiesongfestival. Het weekend ervoor is er traditie getrouw het OGAE-Weekend. Vandaag en morgen overlopen wij samen met u alle resultaten van alle OGAE-clubs in heel Europa.
Vandaag stellen wij OGAE aan u voor, morgen volgen dan de resultaten.

Wat is OGAE
OGAE (Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision) is een vereniging van mensen die fan zijn van het Eurovisiesongfestival. De vereniging dateert al van 1981 en is ontstaan in Finland. Gelijdelijk aan is OGAE de grootste vereniging van eurosongfans ter wereld. Elk land die ooit een inzending heeft gepresenteerd op het festival mag een eigen OGAE-club oprichten. Per land is er één toegestaan. Voor mensen die fan zijn van het festival en hun land heeft nog nooit deelgenomen aan het festival is er een speciale afdeling van de vereniging met als naam “Rest of the world”. 
OGAE telt zo’n 40 afdelingen. 39 van hen hebben een volledige status als vereniging gekregen. Enkel OGAE Wit-Rusland is nog aan het proefdraaien.

Waarvoor OGAE?
OGAE staat voornamelijk in voor de ticket verkoop onder de fans. Als lid kan je aan een goedkoper tarief een ticket kopen voor één van de shows. Ook in de gaststad heeft OGAE een speciaal café “euroclub”.
Leden krijgen ook een magazine en korting in de officiële eurosongshop.
OGAE organiseert ook zelf wedstrijden. Elk jaar voor het festival begint is er de ESC Poll (morgen de resultaten hier op deze blog) waar de leden hun winnaar aanduiden. Al meerdere keren hebben de fans het bij het rechte eind gehad. Na het festival is er dan de Second chance contest. Hier kunnen elke organisatie een lied insturen die meegedaan heeft aan de voorrondes of een lied uit eigen land. Vorig jaar heeft Noorwegen deze prijs gewonnen. Naast deze twee wedstrijden is er ook nog de video contest. Waar elk land een lied instuurt en dan geven de leden daar punten op. De vorige editie werd gewonnen door België.

Hoe lid worden?
Lid worden kan iedereen. Hiervoor kan je best hier klikken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.