Nog 10 dagen: Spanje

Nog maar 10 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door Ć©Ć©n land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag bespreken we een vrij succesvol Big 5-land namelijk Spanje.

Net zoals de voorbije jaren, met uitzondering van 2013, koos de Spaanse omroep TVE ervoor om hun kandidaat intern te selecteren. In 2012 & 2014 pakte dit reeds goed met twee keer een top 10 plaats. Op 14 januari raakte bekend dat Edurne haar land zou vertegenwoordigen met het lied Amanecer
Edurne is een 30-jarige zangeres uit Collado Villalba, Spanje. Ze is reeds een grote naam in haar land. Reeds in 2006 zit ze in de muziekwereld. Ze nam al enkele albums die vrij succesvol waren in de Spaanstalige landen. Ze heeft ook een relatie met de Manchester-United speler David De Gea.


Kan Spanje het festival winnen?
Ja want de reacties op dit lied zijn andermaal lovend. Velen vinden het nog eens tijd dat Spanje het festival wint en met dit lied maakt het zeker kans.
De bookmakers geloven ook wel in een goede notering, echter een overwinning en zelfs een top-10 notering zou moeilijker worden.

De geschiedenis van Spanje
Spanje nam voor het eerst deel in 1961 en heeft sindsdien altijd deelgenomen, wat een record is. Het land won reeds tweemaal het festival, echter dateert de laatste keer al van 1969, toen er 4 winnaars waren. De laatste keer dat ze het podium behaalden was in 1995. Bij het begin van de televotingperiode scoorde men heel slecht met in 1999 een laatste plaats. De laatste jaren gaat het iets beter.

Morgen: Denemarken
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.