OGAE Special: De fans geven punten

Volgende week weten we wie het Eurovisiesongfestival 2014 gaat winnen. Zoals elk jaar geven de leden van OGEA hun punten. Vandaag en morgen overlopen wij die punten en hebben we zo een beter idee op wie de winnaar zal zijn. 

Wat is OGAE?
OGAE (Organisation Générale des Amateurs de l’Eurovision) is een vereniging van mensen die fan zijn van het Eurovisiesongfestival. De vereniging dateert al van 1981 en is ontstaan in Finland. Gelijdelijk aan is OGAE de grootste vereniging van eurosongfans ter wereld. Elk land die ooit een inzending heeft gepresenteerd op het festival mag een eigen OGAE-club oprichten. Per land is er één toegestaan. Voor mensen die fan zijn van het festival en hun land heeft nog nooit deelgenomen aan het festival is er een speciale afdeling van de vereniging met als naam “Rest of the world”. 

OGAE telt zo’n 40 afdelingen. 39 van hen hebben een volledige status als vereniging gekregen. Enkel OGAE Wit-Rusland is nog aan het proefdraaien.

Waarvoor OGAE?
OGAE staat voornamelijk in voor de ticket verkoop onder de fans. Als lid kan je aan een goedkoper tarief een ticket kopen voor één van de shows. Ook in de gaststad heeft OGAE een speciaal café “euroclub”.
Leden krijgen ook een magazine (2x per jaar) en korting in de officiële eurosongshop.

OGAE organiseert ook zelf wedstrijden. Elk jaar voor het festival begint is er de ESC Poll (morgen de resultaten hier op deze blog) waar de leden hun winnaar aanduiden. Al meerdere keren hebben de fans het bij het rechte eind gehad. Na het festival is er dan de Second chance contest. Hier kunnen elke organisatie een lied insturen die meegedaan heeft aan de voorrondes of een lied uit eigen land. Vorig jaar heeft Noorwegen deze prijs gewonnen. Naast deze twee wedstrijden is er ook nog de video contest. Waar elk land een lied instuurt en dan geven de leden daar punten op. De vorige editie werd gewonnen door België.

Hoe lid worden?
Lid worden kan iedereen. Hiervoor kan je best hier klikken.

MORGEN zie je wie OGAE International ESC poll heeft gewonnen. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.