Noorwegen| Resultaten herkansingsronde Melodi Grand Prix.

Noorwegen| Resultaten herkansingsronde Melodi Grand Prix.

Vanuit de H3 Arena in Fornebu presenteerden Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh herkansingsronde van Melodi Grand Prix 2021. Alle kandidaten die zich niet uit de vijf halve finales kon selecteren voor de finale traden in deze show aan.

De vijftien kandidaten streden voor het ene en laatste ticket dat recht had tot een plek in de finale van de wedstrijd, op zaterdag 20 februari 2021.

Resultaten herkansingsronde Melodi Grand Prix 2021

  1. Jorn  Fate Bloody Faith

De andere resultaten werden niet bekend gemaakt.

Met de winst van Jorn kennen we alle kandidaten die komende zaterdag zullen deelnemen aan de finale van Melodi Grand Prix.

Gekwalificeerd voor de finale

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Tel Aviv kon KEiiNO de meeste stemmen behalen bij de kijkers voor hun nummer Spirit in the sky. Helaas voor de Noren volgden de vakjury niet het advies van de kijkers en hierdoor strandde het trio op een 6e plaats. In 2020 zou normaal Ulrikke Brandstorp het land vertegenwoordigen met Attention maar het festival werd afgelast door de coronacrisis.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.