Vanavond| Herkansingsronde Melodi Grand Prix.

Vanavond| Herkansingsronde Melodi Grand Prix.

De afgelopen vijf zaterdagen waren er de halve finales van de Noorse voorronde voor het Eurovisiesongfestival, Melodi Grand Prix. De winnaar van elke halve finale mocht doorstoten naar de finale, net zoals de zes al rechtstreeks gekwalificeerde artiesten.

Vanavond is er de herkansingsronde waarin de vijftien kandidaten die hun halve finale niet konden winnen nog één kans maken om toch door te stoten naar de finale van Melodi Grand Prix 2021.

Kandidaten herkansingsronde Melodi Grand Prix

De herkansingsronde van Melodi Grand Prix 2021 wordt live uitgezonden vanuit de H3 Arena in Fornebu. Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh presenteren vanaf om 20u00 de show die te volgen via NRK1.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.