Vanavond| Bekendmaking Tsjechische inzending.

Vanavond| Bekendmaking Tsjechische inzending.

Na het winnen van de Tsjechische voorronde ESCZ in 2020 met het nummer Kemama, en het afgelasten van het Eurovisiesongfestival besloot de Tsjechische openbare omroep ČT om Benny Cristo intern te selecteren voor het festival van 2021 in Rotterdam.

Vorige week maakte de zanger bekend dat vanavond zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival 2021 bekend zal worden gemaakt op zijn en op het officiële YouTube kanaal van het Eurovisiesongfestival. De zanger wou nog niet verklappen hoe de inzending heet.

Maar afgelopen weekend werd er in een speciale Eurovision Zoon party bekend gemaakt dat het nummer Omaga zal heten. Benny Cristo spreekt over het nummer dat iedereen er zich in zal kunnen vinden en dat het een gelukkig lied is. De hoofdtaal is het Engels maar er is ook een zinnetje in het Tsjechisch.

Op het podium in Rotterdam zal hij vergezeld worden door vier dansers, twee mannen en twee vrouwen.

Omaga, de Tsjechische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2021 zal vanavond om 19u00 in première gaan op het YouTube kanaal van de zanger en op het YouTube kanaal van het Eurovisiesongfestival.

Tsjechië op het Eurovisiesongfestival.

Sinds 2007 neemt Tsjechië deel aan het Eurovisiesongfestival maar de eerste drie jaar deed het land ronduit slecht! Tsjechië trok zich in 2010 terug en kwam pas in 2015 terug. Op het Eurovisiesongfestival in Stockholm kon het land voor het eerst de finale bereiken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.