🇲🇰 Nog geen zekerheid over deelname aan (junior) Eurovisiesongfestival.

🇲🇰 Nog geen zekerheid over deelname aan (junior) Eurovisiesongfestival.

Afgelopen week kwam de directie van MRT, de openbare omroep van Noord-Macedonië bijeen voor gesprekken te voeren over deelname aan het Eurovisiesongfestival en de kinderversie ervan.

Programmadirecteur Smilka Janeska Sarkanjac benadrukte tijdens de gesprekken dat een deelname aan toekomstige edities van het (junior) Eurovisiesongfestival op tafel liggen. Maar eerst zal de omroep hersteld moeten zijn van de financiële crisis die het doormaakt. Beide evenementen zijn voor de omroep, het land en de artiesten belangrijk voor zich kenbaar te maken aan het Europese volk.

Maar een belangrijke kanttekening is natuurlijk de resultaten van het land. Zowel in 2021 en 2022 kon het land zich niet kwalificeren voor de finale van het Eurovisiesongfestival en op het junior Eurovisiesongfestival werd afgelopen december een veertiende plaats behaald. Deze moeten verbeterd worden in de toekomst.

Wat met het junior Eurovisiesongfestival 2023

De omroep MRT heeft nog niet bevestigd of ze al-dan-niet zullen deelnemen aan het junior Eurovisiesongfestival 2023. Tijdens de gesprekken van afgelopen week werd beslist dat als de omroep zal deelnemen dat er meer tijd moet worden voorzien voor de selectie van de kandidaat en het lied. Het beste zou zijn om binnen enkele weken al een definitieve beslissing te nemen en direct te starten met de selectie procedure.

📷: EBU / Andres Putting

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.