Nog 39 dagen: Tsjechië

Nog slechts 39 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag belichten we het land dat voor de eerste keer in vijf jaar terugkeert op het toneel.
Laten we eerst even teruggaan in de geschiedenis. In 2009 vertegenwoordigt Gipsy.cz het land, echter loopt het desastreus af met een laatste plaats en 0 punten. Tot op heden is dit de laatste keer dat een land geen punten wist te verzamelen. Hierna trok het land zich terug en velen dachten dat dit voor altijd zou zijn. Echter werd eind vorig jaar bekend dat het land opnieuw zou deelnemen.
Voor de keuze van het lied en de artiest ging men op zoek via een interne selectie. Een jury zou beslissen welk lied zou mogen deelnemen. Eind januari werd dan bekend dat Marta Jandova en Vaclav Noid Barta het land zouden vertegenwoordigen met het lied Hope never dies.
Marta is een 40-jarige artieste afkomstig uit de hoofdstad Praag. Ze zat vroeger in een Duitse metalband Die Happy. Ze won in 2007 het Bundesvision Song Contest, een eurovisiesongfestival voor Duitse deelstaten.
Vaclav is een 34-jarige artiest ook afkomstig uit Praag. Hij komt uit een muzikale familie en zat onder andere in een metalband.Kan Tsjechië het festival winnen?
Misschien, want de meeste kenners en fans voorspellen dat het land met dit lied hun beste prestatie op het festival, wat natuurlijk ook niet zo moeilijk is. Sommigen zien het zelfs doorstoten naar de finale. De bookmakers zien Tsjechië ook hun beste prestatie afleveren, echter niet goed genoeg voor de finale te bereiken

Het verleden van Tsjechië
Als één van de laatste Europese landen maakte Tsjechië zijn debuut in 2007. Echter is het land het slechts presterende land op het festival. Van hun drie deelnames eindigden ze tweemaal laatste in de halve finale en behaalden ze slechts 10 punten in totaal.


Startnummer 8

Tsjechië moet als achtste aantreden in de tweede halve finale. Als we kijken naar de geschiedenis dan zien we dat 8 van de 14 keer een land zich wist te kwalificeren. Echter in 2008 moest Tsjechië ook aantreden als achtste zonder goede afloop.
Morgen: Servië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.