Nog 40 dagen: Cyprus

Nog slechts 40 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag kijken we naar de vertegenwoordiger uit Cyprus.
De zoektocht naar de perfecte artiest en lied voor Cyprus verliep via een lange weg. Eerst waren er in december en januari zes auditiesrondes.

Enkel de artiesten die minstens drie van de vier juryleden wisten te overtuigen mochten doorgaan naar de volgende ronde. Eind januari waren er dan twee Eurochallenges waar alle 20 gekozen artiesten aan deelnamen. Enkel de top zes ging door naar de finale.
De finale werd gehouden op één februari. Een combinatie van jury en televoting besliste dat Giannis Karagiannis het land zou vertegenwoordigen met het lied One thing I should have done.
Giannis is een 20-jarige artiest die al eerder probeerde op het Eurosongpodium te staan. Zowel in 2007 als 2008 probeerde hij het voor Junior Eurovision, telkens zonder succes.

Kan Cyprus het festival winnen?
Neen, want vele fans zien deze inzending niet verder eindigen dan de halve finale. De bookmakers echter hebben iets meer vertrouwen en zien Giannis de finale halen. Echter daar zou het geen potten breken met een 17de plek. 

De geschiedenis van Cyprus
Sinds 1981 neemt het land deel aan het festival en enkel in 2001 (door de slechte resultaten) en in 2014 (financiële problemen) nam het land niet deel. Een eerste overwinning laat nog zich steeds op zich wachten, hun hoogste notering is vijfde in 1982, 1997 en 2004. Sinds de introductie van de halve finales wist men al 3 keer de finale te bereiken in 2004, 2010 en 2012.

Het startnummer 15

Startnummer vijftien is zeker niet slecht om aan te treden. Vele landen wist zich al te kwalificeren vanop deze positie, waaronder ook België in 2013. 
Toen dacht ook niemand dat men zich zou kwalificeren, misschien dit jaar opnieuw?
Morgen: Tsjechië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.