Nog 38 dagen: Servië

Nog slechts 38 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we Servië bespreken, die na 1 jaartje afwezigheid terugtreedt op het toneel. 
Er werd een nationale finale opgesteld Odbrojavnje za Bec genoemd. Eerst was er een scoutingronde waar op zoek werd gegaan naar een onbekend muzikaal talent. Er deden 10 artiesten mee aan deze ronde en Danica Kristic wist een ticket voor de finale te bemachtigen.
In de finale namen drie artiesten deel. Danica nam samen deel met nog twee andere bekende Servische artiesten. Op 14 februari werden eerste de artiesten en de liedjes voorgesteld en op 15 februari kon het publiek en de jury’s hun favoriet bekendmaken. Uiteindelijk won Bojana Stamenov met het lied Ceo svet je moj. Na de finale werd bekend dat het lied vertaald werd naar het Engels met als titel Beauty never lies. Het is de eerste keer dat Servië een volledig lied in het Engels brengt.


Kan Servië het festival winnen?
Neen, want hoewel veel fans heel blij waren met de overwinning van Bojana, waren velen ook teleurgesteld toen bekend werd dat het lied in het Engels gezongen zou worden. Ook de bookmakers twijfelen over deze inzending. Sommigen zien dit zelfs de finale niet halen, dit zou de tweede keer op rij zijn na 2013.
De geschiedenis van Servië

Na de scheiding tussen Servië en Montenegro in 2006, nam het land voor het eerst deel in 2007. Ze stuurden Marija Serifovic met lied Molitva en wonnen onmiddellijk het festival. Tussen 2008 en 2012 haalde men steeds de finale en haalde men steeds de top 15. Echter in 2013 wist men voor de eerste keer de finale niet te halen.


Het startnummer 9:
Startnummer 9 is zeker geen slechte startpositie. Zes van de veertien liedjes die mochten starten op deze positie wisten ook de finale te bereiken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.