MRT neemt inzending 2021 onder de loep.

MRT neemt inzending 2021 onder de loep.

Gisteravond kwam de Noord-Macedonische openbare omroep MRT met een verklaring over hun inzending en deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021.

Statement from MRT regarding 2021 Eurovision Song Contest - EuroVisionary -  Eurovision news worth reading

De vertaling:

Macedonische Radio Televisie (MRT) heeft een interne commissie ingesteld om alle aspecten van de publieke reacties met betrekking tot het Eurovisie Songfestival te beoordelen en te analyseren. De publieke omroep zal ook rekening houden met de verplichtingen als deelnemend land en als actief lid van het European Broadcasting Network, waar MRT een integraal onderdeel is van de publieke organisatie in de Europese Unie. Het publiek zal worden geïnformeerd over de definitieve beslissing van MRT.

Meri Popova

De public relations waarnaar het delegatiehoofd van Noord-Macedonië verwijst is een petitie die onlangs publiekelijk werd. In slechts een paar dagen tijd hebben meer dan 16.000 mensen besloten om de petitie te ondertekenen. Daarin roepen de organisatoren op om ervoor te zorgen dat Vasil Garvanliev zijn land niet zal vertegenwoordigen op het komende festival. De belangrijkste reden hiervoor is de vermeende verwijzing naar Bulgarije in de video, waar de kleuren van de Bulgaarse vlag te zien waren in de eerste versie van de video. De Macedonische delegatie bracht later een nieuwe video uit, maar tegen die tijd was Vasil al het doelwit geworden van terugslag in Noord-Macedonië. Daarom gaf Vasil zelf ook commentaar op de kwestie en verklaarde:

Er is geen politiek, geen ras, geen kleur in muziek. Er is liefde, er is menselijkheid, er is energie. Als iemand beledigd was door wat ik per ongeluk, niet met opzet, deed, bied ik hem mijn oprechte excuses aan. Ik bied geen excuses aan voor wie ik ben, maar als ik iemand pijn doe, wie je ook bent, vergeef me dan alsjeblieft.

Vasil Garvanliev

Er bestaat dus een kans dat de Noord-Macedonische openbare omroep zich zal terug trekken van het Eurovisiesongfestival. Binnenkort weten we hopelijk meer.

Noord-Macedonië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan neemt sinds 1998 deel aan het Eurovisiesongfestival maar het is geen succesvol land. Hun beste resultaat werd in Tel Aviv behaald met Tamara Todevska. Zij behaalde een zevende plaats met haar inzending Proud.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.