Duitsland start zoektocht naar kandidaat 2022.

Duitsland start zoektocht naar kandidaat 2022.

De Duitse openbare omroep NRD is opzoek naar een 100koppige jury om te helpen bij het selecteren van de inzending voor 2022.

Het Eurovisiesongfestival 2021 is nog niet achter de rug en de Duitse omroep is al opzoek naar een opvolger voor Jendrik. NRD is namelijk de zoektocht gestart naar juryleden voor de publiekjury.

Inwoners van Duitsland en die interesse hebben om deel te zijn van de jury kunnen zich melden via deze site. Wanneer je jezelf inschrijft als jurylid dan zal je alle inzendingen van het Eurovisiesongfestival 2021 moeten beoordelen. Op basis van deze beoordelingen zal NDR dan 100 juryleden kiezen.

Op het komende Eurovisiesongfestival zal Duitsland vertegenwoordigd worden door Jendrik. Hij werd intern geselecteerd door een publieksjury en een vakjury met het nummer I Don’t Feel Hate.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival.

Duitsland was één van de zeven landen die deelnam aan het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het niet door de voorronde geraakte. In 1982 werd er voor het eerst de overwinning behaald met Nicole en haar Ein Bißchen Frieden. In 2010 won Lena met Satellite.

Foto: Eurovision.de

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.