Missed oppurtunities for esc 2015: Andreas Klümmert

Deze week gaan we met Eurosongland vijf songs overlopen die we (gelukkig) zullen moeten missen op het 60ste Eurovisiesongfestival. Vandaag de rare finale in Duitsland.

De Duitse nationale finale die sinds een paar jaar , Unser Song für …. heet, zocht deze keer een kandidaat om af te reizen naar Wenen.
Net zoals in 2014 werden acht kandidaten zelf gekozen door de NDR.
Hier kwam nog 1 andere kandidaat bij, die geselecteerd werd bij een clubconcert dat plaatsvond op 19 februari. Deze werd gewonnen door Ann Sophie.
De nationale finale zelf bestond uit 3 rondes.
In de eerste ronde bracht elke kandidaat hun eerste nummer. De top 4 hiervan ging door naar ronde 2 waar ze hun 2de lied brachten. Enkel Ann Sophie en Andreas Kümmert bleven dan nog over.
De televoters beslisten met een grote meerderheid (79%) dat Andreas hen mocht vertegenwoordigen in Wenen. Echter was dat zonder Andreas zelf gerekend.
Hij vertelde net na de bekendmaking dat hij niet klaar was om op te treden voor een groot publiek en dat hij zijn titel schenkt aan Ann Sophie.
Iedereen was natuurlijk verbouwereerd, het publiek nog het meeste. Boe-geroep en verontwaardiging zagen we het meest. Het deed denken aan de Belgische nationale finale in 1981. Uiteindelijk verloste de presentatrice van dienst iedereen en werd Ann Sophie uitgeroepen als winnares.
Na de nationale finale zegde Andreas ook al zijn geplande concerten af.

Bekijk één van de meest rare ontknopingen ooit hieronder:


Dit was zijn lied voor Wenen:

Morgen: Opera Skuula

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.