Met Argusogen: Topfavorieten scoren en de rest faalt!

Als echte Gentenaar was het gisteren moeilijk kiezen tussen voetbal of het Eurovisiesongfestival. Gelukkig koos ik voor het Songfestival en zette ik mijn raam open om te horen wanneer KAA Gent een goal maakte. Deze keer kwamen de vrienden naar mijn plekje in deze donkere wereld om naar de prachtigste show ter aarde te kijken. Neen niet voetbal maar uiteraard de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Gelukkig waren er veel minder camerafouten dan dinsdag maar de show kan nog vloeiender. Ben ik de enige die een deftige openingsact aan het missen was? Ah doet er niet toe, Conchita is nog steeds op een crashdieet gezet, mens eet wat! 
De show opende vrolijk met het Litouwse duo Monika & Vaidas en hun “This Time”. Een verassing bij het optreden was dat er daar ineens twee kussende mannen op het podium staan! En dat voor land dat Litouwen heet en toch niet de beste reputatie heeft als het aankomt op holebirechten. Maar jongens het is Eurovisie. Rusland komt ook met een vredeslied terwijl ze met een bommenwerper over Zweden aan het vliegen zijn… Na het vrolijke nummer was het huilen met de pet op voor Molly uit Ierland, Michele & Anita uit San Marino en Amber uit Malta. Zij hadden namelijk een deal afgesloten om ter valst zingen. Ze mogen ook alle drie naar huis. Gelukkig was er nog een streepje Balkan tussen de valse noten. Dan gaan we naar Noorwegen, het is echt terecht dat deze inzending in Wenen bij de topfavorieten staat. Ik ben fan! Ons Portugees meisje wordt niet zo echt aanvaard bij de andere deelnemers en wou zich aansluiten bij het groepje valszingers. Zij mag zich dan ook terecht winnaar noemen als het gaat om valse noten. Laatste plaats? Wij zijn er bijna zeker van!
Ook huilen met de pet op was het voor Marta & Vaclav uit Tsjechië. Hun nummer “Hope Never Dies” behoorde tot de echte goede nummers van dit festival maar kon gewoon niet doorstoten! Komaan Europa! Waarom! Dit! Is! Zot! Goed! Zien we Tsjechië nog ooit terug op het festival? Het feestje gisteravond kwam van Nadav uit Israël. Catchy song maar o zo verdient om naar de finale te gaan. Het dateert al van 2010 dat we Israël nog eens in de finale zagen dus Yes you are a golden boy! Aminata uit Letland bracht iets heel speciaals zo met een rode jurk waar er volgens Peter Van De Veire een paar dwergen onder zaten. Niet mijn ding maja kijk ik gun het de Letten om nog eens door te stoten ook daar is het al geleden van 2008 (!). Topfavorieten Elnur uit Azerbeidzjan en Mans uit Zweden daar was niets op aan te merken. Alleen rare dansers daar in Azerbeidzjan… Het saaiste lied van de avond is ook door en ik denk dat hij dit eigenlijk gewoon te danken heeft aan zijn startpositite. John uit Cyprus gaat voor de laatste plaats en dat lijkt ons zo terecht! Ook Slovenië (terecht) en Polen (minder terecht) zijn door.
Geen huisdieren die gisteren door Wenen trokken (gelukkig) maar ook geen intervalact. We kregen een gezellig babbeltje met de big 7 (alé een deel ervan). SAAAAAI!
De tien landen die zich gekwalificeerd hebben voor de finale werden gisteren in een rustiger tempo afgeroepen, wat toch een zekere verbetering is tenopzichte van dinsdag.
Morgen is het dan de grote finale met België. Ik kijk er alvast naar uit. Mijn verslag komt zondag online net na de middag.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.