Madame Soleil: Tweede halve finale.

Het Eurovisiesongfestival kan natuurlijk niet zonder een voorspelling. Eurosongland vroeg dit jaar aan 100 eurovisiefans uit heel Europa en Australië om hun voorspelling te doen over de tien finalisten die vanavond uit de enveloppen zal komen. Wij hebben de resultaten gebundeld en hier volgt de top tien:
10. Lituania Donny Montell – I’ve Been Waiting For This Night
De eerste in onze lijst is de Litouwer Donny Montell. We zagen hem voor het eerst in 2012 en behaalden toen ook de finale. Volgens onze rondvraag zal het vanavond nipt zijn voor hem om de finale te bereiken.
09. Norvegia Agnete – Icebreaker
Het enige Scandinavische land in deze lijst is Noorwegen. Agnete zingt vanavond de pannen van het dag met Icebreaker. Als we alles optellen komt de Noorse op een negende plek te staan. Het is er dus deze avond erop of eronder voor de Noorse.
08. Israel Hovi Star – Made of Stars
Israël is de afgelopen week heel hard gestegen bij de bookmakers. In onze poll is Hovi Star gestrand op een achtste plaats en heeft dus recht op een finaleplek.
07. Belarus Ivan – Help to Fly
De Wit-Russen hebben een traditie. Het land kon enkel de finale halen wanneer het festival georganiseerd wordt in een Scandinavisch land. Misschien was dat de trigger bij onze ondervraagden om Wit-Rusland in de top tien van de tweede halve finale te stemmen.
06. Letonia Justs – Heartbeat
De tijd dat Letland steevast bleef steken in de halve finale lijkt voorbij. Vorig jaar werden ze zesde en ook vanavond zullen ze volgens onze bevraging doorgaan naar de finale.
05. Serbia Sanja Vučić – Goodbye
Het nummer van Servië gaat over vrouwenmishandeling. Bij onze rondvraag vonden zeven mensen het beste nummer van de avond.
04. Bulgaria Poli Genova – If Love Was A Crime
Bulgarije komt terug naar het Eurovisiesongfestival met een oud gediende. Poli Genova behaalde in 2011 net de finale niet maar vanavond moet het volgens onze rondvraag zeker lukken.
03. Belgia Laura Tesoro – What’s The Pressure
De Belgen staan ook in de lijst. België stuurt Laura Tesoro en in januari had niemand er nog vertrouwen in een goeie afloop maar sinds enkele tijd is de hoop voor de Belgen gegroeid. Hopen dat België vanavond in de finale zal staan maar bij onze 100 ondervraagden is dat een zekerheid.
02. Ucraina Jamala – 1944
De Oekraïnese Jamala moet het doen met de tweede plaats met haar controvesolonele 1944. Volgens velen zal zij vanavond de tweede halve finale winnen maar bij onze rondvraag strand ze op een tweede plaats.
01. Australia Dami Im – Sound of Silence
De winnaar van onze bevraging is Australië. Dami Im wint, 54 mensen hebben een 12 gegeven aan Australië. 

Natuurlijk zijn er ook verliezers. Zo staat Albanië op de laatste plaats in de lijst. 
Vanavond, iets voor 23:00 weten we of onze 100 fans het bij het rechte eind hebben. Donderdag doen we het nog eens over maar dan voor de tweede halve finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.