Madame Soleil: Eerste halve finale.

Het Eurovisiesongfestival kan natuurlijk niet zonder een voorspelling. Eurosongland vroeg dit jaar aan 100 eurovisiefans uit heel Europa en Australië om hun voorspelling te doen over de tien finalisten die vanavond uit de enveloppen zal komen. Wij hebben de resultaten gebundeld en hier volgt de top tien:

10. Cipru Minus One – Alter Ego
Als elfde deze avond zal de rockband Minus One uit Cyprus optreden. Eigenlijk is het een coverband die enkel bekend is in Cyprus. Vorig jaar namen ze al deel aan de nationale voorronde van Cyprus maar werden toen pas tweede. Dit jaar werd de band intern geselecteerd met het nummer Alter Ego. Bij het totaal van de resultaten van de 100 fans komt de Cypriotische band op de tiende plek. 
09. Croația Nina Kraljic – Lighthouse
Kroatië is één van de landen die terugkeert naar het Eurovisiesongfestival. Zij sturen Nina, een winnares van The Voice. Volgens onze 100 fans haalt zij net de finale.
08. Grecia Argo – Utopian Land
Ook de Grieken halen volgens onze bevraging de finale. Sommige fans hebben wel Griekenland in hun lijst gezet omdat het land een 100% rating heeft als het aankomt voor het behalen van de finale. 
07. Țările de Jos Douwe Bob – Slow Down
De Nederlandse inzending van Douwe Bob staat ook in de lijst van meest genoemde landen die de finale halen bij onze 100 fans. De Nederlandse lezers zullen het graag lezen.
06. Republica Cehă Gabriela Guncikova – I Stand
Tsjechië heeft nog nooit de finale kunnen halen maar volgens onze honderd fans moet het vanavond voor de eerste keer lukken. Tsjechië stuurt Gabriela met I Stand
05. Islanda Greta Salome – Hear Them Calling
Finland en IJsland zijn de enige landen uit Scandinavië die deelnemen aan deze halve finale. Finland staat bij onze rondvraag op plaats 13. IJsland zou het volgens de fans er beter vanaf brengen met een vijfde plek en dus rechtstreeks naar de finale.
04. Ungaria Freddie – Pioneer
De hunk uit Hongarije zal ook de finale halen volgens onze rondvraag. Zij sturen Freddie en heel wat vrouwen- en mannenharten zal deze avond harder slaan bij de Hongaarse inzending. De Hongaren komen trouwens vanavond als vierde aan de beurt, wat ook hun plaats is bij onze rondvraag.
03. Malta Ira Losco – Walk on Water
Een grote naam binnen het Eurovisiesongfestival neemt vanavond opnieuw deel. Ira Losco werd tweede in 2002. Volgens ons rondvraag zal Ira Losco ook deze keer de finale bereiken.
02. Rusia Sergey Lazarev – You are the only one
Bij de bookmakers staat Sergey op de eerste plaats bij ons moet hij tevreden zijn met een tweede plek. 
01. Armenia Iveta Mukuchyan – Lovewave
De topfavoriet van onze 100 bevraagden is Iveta uit Armenië. Ze stond maar liefst 29 keer op de eerste plek. Bij de bookmakers staat Iveta op een zevende plaats.

Natuurlijk zijn er ook verliezers. Zo staat San Marino op de laatste plaats in de lijst. Ook Azerbeidzjan komt niet in de lijst voor, ze staat op plaats elf. 
Vanavond, iets voor 23:00 weten we of onze 100 fans het bij het rechte eind hebben. Donderdag doen we het nog eens over maar dan voor de tweede halve finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.