Klein Nieuws [30 April]

Tijdens de twee weken voor het Eurovisiesongfestival gebeuren er veel dingen. Soms kleine gebeurtenissen en soms grote. Vanaf vandaag tot 13 mei bundelen wij al het nieuws in één rubriek.

Juryleden bekend

De EBU heeft de 209 namen bekend gemaakt die zullen zetelen in de vakjury’s van de 42 landen. Elk land mocht vijf mensen aanduiden tussen de 16 en 99 jaar die iets te maken hebben met muziek. Deze vijf mensen vormen de vakjury en zullen punten geven op de inzendingen van het Eurovisiesongfestival tijdens de generale repetities en zo instaan voor 50% van de stemmen van het land. De volledige lijst kan je hier bekijken.

#Eurovision

Media previewGebruik je vaak Twitter en tweet je vaak over het Eurovisiesongfestival? Dan heb jij vandaag alvast vandaag gezien dat de twitteremojis terug zijn. Dit jaar zijn er drie in omloop. Wanneer je #Eurovision of #ESC2017 op twitter gebruikt zal er een hartje verschijnen. Ook bij #12points en #celebratediversity verschijnt er een afbeelding na de tweet maar dat wordt pas volgende week van kracht.

Italië wint OGAE Poll 2017

Het ging al een tijdje in de lucht maar pas deze morgen was het officieel. Italië won de OGAE Poll 2017 met 497 punten. Tweede werd de Belgische inzending Blanche met 335 punten en op de derde plaats stranden de Zweden met 308 punten. Het volledige overzicht kan je bekijken op onze pagina over de OGAE Poll 2017.

Stem op jouw favoriet

Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. Per halve finale kan je je favoriet aanduiden en volgende week worden de resultaten bekend gemaakt. Stemmen voor de eerste halve finale kan hier, stemmen voor de tweede halve finale kan hier

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.