Klein nieuws [3 Mei].

Vandaag werden er opnieuw tien repetities afgewerkt in de Goben arena in Stockholm. Tussen al de repetities was er ook nog ander nieuws te rapen van het Eurovisiesongfestival.

Brexit ook voor het Songfestival?

De meerderheid van de Britten wil volgens een peiling van het van het internationale marktonderzoeksbureau YouGov het Eurovisiesongfestival verlaten. Dat schreef de Britse krant The Telegraph. 60 procent van de Britse ondervraagden zegt dat ze zouden stemmen om het Eurovisiesongfestival te verlaten, terwijl 40 procent zegt dat ze zouden stemmen om te blijven. Het enige andere land dat volgens de poll de wedstrijd ook wil verlaten, is ons buurland Frankrijk. Daar is het verschil tussen de twee wel kleiner en wil 46 procent blijven. Zweden is het land dat het meest van het songfestival houdt, 75 procent van de ondervraagden stemt er om te blijven. Cijfers over België zijn niet bekend.
Bron: The Telegraph/Nieuwsblad
NPO2 toont reportage over stemprocedure.


Vanavond zendt de tweede zender van de Nederlandse publieke omroep een reportage uit over mogelijke omkoping tijdens het Eurovisiesongfestival. Brandpunt is vanavond te bekijken om 20:25 op NPO2
Korte inhoud:
De Toppers zijn in 2009 in de aanloop van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival benaderd door een ‘Oost-Europese partij’, die aanbood om tegen betaling de stemming van het televoten te manipuleren. Dat bevestigt Benno de Leeuw, de manager van de Toppers.


Stem nu voor je favoriet in onze poll.

Eurosongland organiseert dit jaar de Eurovision Poll 2016. Hierin kan je per halve finale stemmen op je favoriet. Voor de eerste halve finale kan je hier stemmen. Voor op je favoriet voor de tweede halve finale kan je hier stemmen.


Morgenochtend: De bookmakers

Hoe staan de zaken bij de bookmakers na dat alle landen van de eerste halve finale voor de eerste keer hebben gerepeteerd? Kom het morgenochtend te weten in een nieuwe De bookmakers.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.