Klein nieuws [07 Mei]

Vandaag was de laatste individuele repetitiedag in Kiev. Straks is er de openingsceremonie maar eerst gaan we het nieuws van vandaag eens samenvatten.

De big 5 

Vandaag hebben de vijf landen van de big 5 en Oekraïne voor de laatste keer hun nummer gerepeteerd. Traditiegetrouw loten de kandidaten uit die landen tijdens de persconferentie de helft van de finale waarin ze mogen optreden. 
Een overzicht:
1e helft (1-13): Italia Italië: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma
2e helft (14-26): Franța Frankrijk: Alma – Requiem / Germania Duitsland: Levina – Perfect lifeSpania Spanje: Manel Navarro – Do It for Your LoverRegatul Unit Verenigd Koninkrijk: Lucie Jones – Never Give Up On You  
Enkel O.Torvald uit Oekraïne weet wanneer hij zal aantreden in de finale, namelijk als tweeëntwintigste. De finalisten die zich hebben weten kwalificeren uit de halve finale en de big 5 weten pas in de nacht van donderdag op vrijdag wanneer ze zullen aantreden in de finale.

Nieuwe hastag emoji is er.

Vorige week lanceerde de EBU de twitteremoji voor de hastag #eurovision en #esc2017 op de sociale mediawebsite Twitter. Sinds vandaag verschijnt er achter #CelebrateDiversity ook een emoji. Gebruik het zeker.

Verka Serduchka heeft een winnaar

Verka Serduchka (2007) heeft zich in de euroclub laten ontvallen dat ze een favoriet heeft voor deze editie van het Eurovisiesongfestival. Ze denkt dat de Italiaan Francesco Gabbani met het nummer Occidentali’s Karma het festival gaat winnen.

Stem op jouw favoriet

Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. Per halve finale kan je je favoriet aanduiden en volgende week worden de resultaten bekend gemaakt. Stemmen voor de eerste halve finale kan hier, stemmen voor de tweede halve finale kan hier
[Opgelet] Stemmen voor de eerste halve finale kan maar tot morgenavond 22u00.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.