Klein nieuws [05 Mei].

Het gaat snel want de zevende repetitiedag zit erop. Morgen worden de laatste landen verwacht voor hun repetitie. Vandaag kwam een dertien landen uit de tweede halve finale op het podium voor hun tweede repetitie. In onze AvondUpdate lees je welke artiesten ons hebben verbaasd en welke we bestempelen als flop maar eerst het kleine nieuws dat naast het repetitie te rapen viel.
José María Iñigo is overleden.
Afbeeldingsresultaten voor José María IñigoDeze morgen maakte de Spaanse omroep RTVE samen met de familie van José María Iñigo bekend dat José María Iñigo overleden is. Voor velen is dit een onbekende naam maar toch had hij een sterke band met het Eurovisiesongfestival. In de jaren ’60 en ’70 zette Iñigo zijn eerste stappen als journalist op het festival. Ook toen Spanje het festival van 1968 won was hij er. Later stapte de man over naar de Spaanse openbare omroep waar hij steeds het verslag deed rond het festival. Sinds 2005 was hij commentator van het Eurovisiesongfestival voor Spanje. Begin dit jaar maakte Iñigo bekend dat hij zou stoppen met deze taak. José María Iñigo is 75 jaar geworden en was één van de bekendste stemmen van Spanje.
Geen vakantie voor de politie PSP.
De Portugese politie PSP heeft alle verlofdagen van haar personeelsleden deze week en komende week ingetrokken. De PSP wil al haar manschappen paraat hebben staan voor de veiligheid rond het Eurovisiesongfestival. Hiermee komt de politie tegemoet aan een vraag die de Portugese omroep RTP heeft gesteld in verband met de veiligheid in en rond de arena maar ook Eurovillage.
Tv-Tip: Avondje Eurovisiesongfestival op NPO3.
De Nederlandse omroep NPO3 organiseert vanavond een heuse eurovisiesongfestivalavond. Een overzicht:
-20:25 De Grote Songfestivaltest
In aanloop naar het Songfestival testen Jan Smit en Romy Monteiro de kennis van vijf BN’ers, het publiek in de studio en de mensen thuis. Wie wordt dé songfestivalkenner van Nederland?
-21:50 Het verhaal van…: Waylon
In deze documentaire wordt een beeld geschetst van de artiest die ons dit jaar voor de tweede keer gaat vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.