Junior: Rusland en Wit-Rusland aanwezig.

Het Junior Eurovisiesongfestival van 2017 ligt nog een heel eind voor ons maar toch hebben er zich al twee landen extra aangemeld voor de komende editie. Rusland en buurland Wit-Rusland zullen een kandidaat afvaardigen naar het nog onbekende gastland. De Russische omroep RTR heeft sinds vandaag de inschrijvingen geopend om een opvolger te vinden voor Water of Life Project, die in Malta vierde werden. De nationale voorronde in Rusland zal in drie verschillende fases verlopen. In de eerste fase mogen geïnteresseerde artiesten zich online aanmelden bij de omroep met een zelf ingezongen nummer. Een speciale vakjury zal dan verschillende artiesten uitnodigen bij de omroep voor een auditie te komen doen en die vakjury zal de beste artiesten selecteren voor de nationale finale die zal uitgezonden worden op de televisie. Die finale zal opnieuw gehouden worden in de Krim. 
De Wit-Russische omroep heeft nog geen verdere details vrijgegeven over hoe zij hun kandidaat zullen kiezen maar aangenomen wordt dat ook zij zullen kiezen voor een nationale voorronde.
Op dit moment hebben er zich al vier omroepen gemeld bij de EBU om deel te mogen nemen aan het Junior Eurovisiesongfestival in 2017. De volledige lijst kan je hier vinden.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.