Jaaroverzicht: Eurovision Young Dancers

Het is weer de laatste maand van het jaar en wij van Eurosongland blikken terug op het afgelopen Eurovisiejaar. Elke donderdag blikken we terug en vandaag starten we het jaaroverzicht met het tweejaarlijkse evenement Eurovision Young Dancers.

Het 14de Eurovision Young Dancers

Het Eurovision Young Dancers 2015 was de veertiende editie van het dansfestival en werd op 19 juni 2015 gehouden in de Tsjechische stad Pilsen. Het was de eerste keer dat de Tsjechische omroep CT een EBU-festival organiseerde. Tien landen hadden zich aangemeld voor deelname aan het festival. Albanië en Malta debuteerden terwijl Armenië en Wit-Rusland zich terugtrokken van het festival na respectievelijk een tweede en eerste deelname. Ook Oekraïne nam niet meer deel en dat was om financiële middelen. In eerste instantie zou Slovenië zich terugtrekken van het festival, maar na enkele maanden bedacht de Sloveense omroep RTVSLO zich en zou Slovenië toch gewoon deelnemen. Slowakije keerde terug na een afwezigheid van 18 jaar.

De deelnemers:

Slovenia Slovenië: Staša Tušar
Norvegia Noorwegen: Trine Lise Moe
Slovacia Slowakije: Valéria Stašková
Malta Malta: Anthea Zammit
Țările de Jos Nederland: Thijs Hogenboom
Polonia Polen: Viktoria Nowak
Albania Albanië: Klaudio Begaj
Suedia Zweden: Agnes Klapp
Germania Duitsland: Thomas Rohe
Republica Cehă Tsjechië: Helena Nováčková

Polen won het festival voor de tweede keer in de geschiedenis van Eurovision Young Dancers. Het land won namelijk eerder ook in 2001. Slovenië werd voor de tweede maal tweede, de vorige keer was in 2011.

Het vijftiende Eurovision Young Dancers

In een jaaroverzicht blikken we meestal terug op het afgelopen jaar maar in het laatste stuk van het jaaroverzicht blikken wij ook voorruit. Het 15de Eurovision Young Dancers zal plaats vinden op 9 juni 2017 in Malta. De Maltese omroep PBS heeft dit enkele maanden geleden bekend gemaakt dat zij zullen instaan voor de show. De omroep heeft ook al bekend gemaakt dat de show zal gehouden worden in The Mediterranean Conference Centre. Vier landen hebben al bevestigd voor het festival: Duitsland, Malta, Nederland en Zweden. Uitkijken naar 2017 dus.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.